MEB’den yüzbinlerce öğrenci için kısıtlama sonucu! 81 İle yazı gönderildi! Artık…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB’den yüzbinlerce öğrenci için kısıtlama sonucu! 81 İle yazı gönderildi! Artık…
6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitim süreci ikinci periyot okulların açılması ile birlikte devam ediyor. Sıhhat Bakanlığının dün attığı kritik adım daha sonrasında açık havada maske mecburiliği kaldırıldı. Hadise sayılarının düşmesi ile birlikte toplumsal hayatta kısıtlamalar yavaş yavaş ortadan kaldırılırken gözler Ulusal Eğitim Bakanlığına çevrilmiş durumdaydı. Okullarda yapılacak her uygulamada Sıhhat Bakanlığı ile ortaklaşa hareket edilirken 81 ile kısıtlamalarla ilgili kıymetli bir yazı gönderdi. Bakan Fahrettin Koca, sınıflarda olay çıkması niçiniyle kapatmaya artık gerek duyulmadığının altını çizmişti. İl/ ilçe Ulusal Eğitim Müdürlüklerine salgının seyrini denetim altında tutmak emeliyle önlemlerle ilgili bir yazı gönderildi…

Bakanlık İki Yıldır Uygulanan Kararda Değişikliğe Gitti!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, pandeminin birinci ortaya çıktığı günden bu yana koronavirüsü okullardan uzak tutmak emeliyle bir dizi tedbirler almıştı. Bu kapsamda resmi ve özel okullarda öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumu yöneticilerinin iştirakiyle yapılan etkinliklere müsaade verilmiyordu.

MEB 2 Mart prestijiyle kritik bir karara imza atarak vilayet, ilçe ve milletlerarası seviyedeki toplumsal aktifliklerin artık düzenlenebileceğini duyurdu. Ulusal Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıya göre salgının seyrini denetim altında tutmak gayesiyle belirlenen kural ve asıllara uygun olarak toplumsal etkinlikler artık düzenlenebilecek.

Artık Hadise niçiniyle Sınıflar Kapatılmayacak!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, pandeminin faallerini kırmak emeliyle 2020-2021 eğitim öğretimin büyük bir periyodunu uzaktan eğitim ile sürdürdü. 2021-2022 eğitim yılında ise yüz yüze eğitim tüm kademelerde başlarken, Bakanlık yeni bir uygulamaya giderek sınıf kapatma prosedürünü tercih etmişti. Sınıflarda 2’den çok olay yahut temas durumunda o sınıfta eğitim öğretim faaliyetlerine orta veriliyordu.

Dün gerçekleştirilen Bilim Heyeti Toplantısı daha sonrası Bakan Fahrettin Koca, alınan yeni kararları duyurdu. Sıhhat Bakanı yaptığı açıklamada okullarda 2 hadise çıkması durumunda sınıfın kapatılması uygulamasına artık gerek kalmadığını vurgulayarak, müspet çıkan öğrencinin izole edilerek eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini duyurdu.

Sınıflarda Maske Kullanılmaya Devam Edilecek!

Açık havada maske zorunluluğunun kaldırılması ile birlikte öğrenciler, öğretmenler ve veliler okul ortamında maske kullanmasının zarurî olup olmadığını merak ediyordu. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, aranın korunmadığı kapalı alanlarda maske kullanmasına devam edileceğini deklare etti. Bu kapsamda öğrencilerin okul ortamında bilhassa sınıf, kantin, kütüphane, spor salonu üzere alanlarda maske kullanımı büyük kıymet arz ediyor. Bilhassa sınıflarda havaların çabucak hemen ısınmaması sebebiyle havalandırma süreçleri sonlu olarak gerçekleşiyor. Öğrenciler okul bahçeleri üzere açık alanda maske kullanmayabilir.

Olay Sayılarındaki Düşüş Herkesi Sevindirdi!

Şubat ayının birinci haftasında hadise sayıları bugüne kadar görülen en yüksek düzeye ulaşarak 100 bin hududunu geçmişti. Bilhassa omicron varyantının aktif olması daha sonrasında endişelenen vatandaşlar kısıtlamaların yeniden gelip gelmeyeceğini tartışıyordu. Mart ayının birinci haftası prestijiyle hadise sayılarında yaşanan düşüş herkesi sevindirdi. Olay sayıları yine 50 bin düzeylerine gerilerken, bu yüksek oranların hastaneye yatış ve vefat oranlarına yansımaması dikkat çekti. İşte son 1 haftaya ilişkin günlük koronavirüs tablosu;

TarihTest SayısıMüspet Çıkan Hasta
2 Mart407.53656.780
1 Mart403.11759.885
28 Şubat410.43564.275
27 Şubat394.26349.792
26 Şubat421.85561.764
25 Şubat453.94771.736
24 Şubat455.20179.708