MEB’den okullar için kritik karar! Artık Türkçe, Matematik ve Yabancı lisan dersleri…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB’den okullar için kritik karar! Artık Türkçe, Matematik ve Yabancı lisan dersleri…
Öğrencilerin ders programında en çok yere sahip olan Türkçe, Matematik ve Yabancı Lisan derslerinin daha kolay öğrenilmesi ve uygulanabilmesi için Ulusal Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni bir karara imza attı. misyona geldiği günden bu yana eğitimde fırsat eşitliği ve okul öncesi eğitimin değerine vurgu yapan Bakan Özer, Türk eğitim sisteminin en temel taşlarından olan derslerde birtakım değişikliklerin yapılacağının sinyallerini verdi. MEB’in yapacağı değişiklikler ile beraber öğrencilerin bu derslerde ortaya çıkan eksikliklerinin yeni öğretim teknikleriyle ortadan kaldırılması amaçlanacak. Bakan Özer, Matematik dersinde bilhassa öğrenmek yaklaşımının değiştirileceğine dikkat çekerek TÜBİTAK ve üniversitelerle ortak bir çalışma yürütüleceğini tabir etti. İşte Okullarda Türkçe, Matematik ve Yabancı lisan dersleri için alınan karar…

” Kuvvetli Bir Ders Olmaktan Çıksın”

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, matematik derslerinin daha keyifli hale gelmesi ve öğrenmeyi kolaylaştıracak yeni bir proje üzerinde son etaba gelindiğini duyurdu. TÜBİTAK ve üniversiteler ile ortaklaşa yürütülen çalışmada matematik dersinin soyut bir dersten çıkarılması ve günlük hayat hünerlerine uyarlanarak kalıcı bir öğrenmenin sağlanması amaçlanıyor. Bakan Özer yaptığı açıklamada ” Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceğiz.” ifadelerinim kullanarak öğrencileri soyut bilgi yığınından kurtararak o ayrıntıları hayatta pratik şeylere dönüştürerek kalıcı öğrenmenin sağlanacağını vurguladı.

Yabancı Lisan Dersinde Eksiklikler Giderilecek!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, Türkçe, yabancı lisan ve matematik dersinde kalıcı öğrenmeyi destekleme maksadıyla birfazlaca yenilik uygulamaya başlayacak. Bu kapsamda müfredatta uzun ders saatlerine sahip olan yabancı lisanda okuma, manaya, dinleme ve yazmak olmak üzere 4 temel maharetin öğretilmesi konusunda eksiklikler giderilecek. Bakanlık yeni öğretim tekniklerinin geliştirilmesi ve yabancı lisan dersine yeni dinamikler kazandırılması için çalışmalara kısa müddet içerisinde başlayacak.

Türkçe Dersi İçin Kütüphanelerde Etkinlikler Yapılacak!

Türkçenin öğretimi ve okuma külçeşidinin geliştirilmesi için Bakanlık çalışmalarına sürat verdi. Yakın vakitte Türkiye genelinde başlatılan ” Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi ile birlikte tüm okullara öğrencilerin yararlanabilmeleri için kütüphane yapılmıştı. İkinci basamakta öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılması ve söz dağarcıklarının geliştirilmesi konusunda planlamalar yapıldı. Bu kapsamda kütüphanede yürütülecek etkinlikler ile birlikte öğrencilerde okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanacak.

“Sürekli Bir Öğrenme Sağlanacak”

Türkçe, yabancı lisan ve matematik dersleriyle ilgili hazırlanan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Mahmut Özer, Türkçe ve yabancı lisanın yanında matematik derslerinin de keyifli hale gelmesi için son etaba gelindiğini vurguladı. TÜBİTAK ve üniversitelerin işbirliği ile birlikte matematik soyut bir ders olmaktan çıkacağını hatırlatan Özer, günlük hayat hünerlerine uyarlanacak kalıcı bir öğrenmenin sağlanacağını lisana getirdi. Matematik de öğrenme yaklaşımını değiştireceklerini söyleyen Özer ” Öğrencilerimiz, projelerini geliştirecek, alacakları geri dönütlerle projeyi daima geliştirecek ve bu biçimdece daima bir öğrenme sağlanacak.” dedi.