MEB’den imtihanlarda değişiklik sonucu! Bakan Mahmut Özer ” Soruların anlaşılırlığını arttırmak…”

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB’den imtihanlarda değişiklik sonucu! Bakan Mahmut Özer ” Soruların anlaşılırlığını arttırmak…”
Ulusal Eğitim Bakanlığı 2018 yılında hayata geçirdiği uygulama ile yazılı ehliyet imtihanlarını kaldırmıştı. Ehliyet almak isteyenler her vilayette belirlenen tarihlerde düzenlenen elektronik imtihanlara katılarak şoför dokümanı alabilmek için ter döküyordu. Ehliyet için 4 (dört) imtihan hakkı bulunan adaylar başarısız oldukları takdirde yeniden ehliyet kursuna giderek eğitimlerini yinelıyordu. Elektronik imtihanlarda en az 35 soruya gerçek cevap vererek başarılı olan öğrenciler uygulamalı olarak kurul eşliğinde direksiyon imtihanlarına katılıyor. Yeni imtihan sistemi birlikteinde değişiklikler getirirken Ulusal Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB Bakanı Mahmut Özer, soruların anlaşılırlığını artırmak için bu biçimde bir karar aldıklarını tabir etti. İşte MEB’in ehliyet imtihanları hakkında aldığı sonucun bilgileri…

Ehliyet İmtihanlarında Animasyonlu Sorular Kullanılacak!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, ehliyet imtihanlarında soruların daha anlaşılabilir olması, ölçülmek istenen davranışların daha net bir biçimde ortaya konulması için imtihanlarda animasyonlu soruların kullanılması sonucunı aldı. MEB tarafınca hazırlanacak animasyonlu sorular ile şoför adayları gerçek yaşama uygun durumlarla karşılaşacak.

“Diğer İmtihanlara da Yeni Bir Bakış Açısı Getirecek”

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, ehliyet imtihanlarında yapılan değişikliğin Bakanlıkça gerçekleştirilen başka imtihanlara da yeni bir bakış açısı getireceğini söz etti. İşitme engelli adaylar için de işaret lisanında şoför eğitim setleri ve animasyonlu sorular hazırlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Özer ” Tüm çalışmalarımız büyük bir özveriyle yürütülüyor. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” tabirlerini kullandı.

Animasyonlu Sorular Dene İmtihanlarıyla Erişime Açıldı!

Ehliyet alabilmek için kursa giden ve dijital imtihanlara çalışan şoför adayları animasyonlu soruların nasıl sorulacağını merak ederken Ölçme Kıymetlendirme ve İmtihan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, öğrencilerin soru çeşitlerini tanımaları için yeni imtihan sistemine uygun deneme imtihanlarını erişime açtı. Sizde buradan direkt olarak deneme imtihanlarını görüntüleyebilirsiniz.

Dijital Ehliyet İmtihanları Nasıl Yapılıyor?

Elektronik (e-sınav) olarak bilinen ehliyet imtihanlarında öğrencilere toplam 50 soru için 45 dakika mühlet tanınıyor. Şoför evrakı almak için adayların katıldığı imtihanda 12 İlkyardım sorusu, 23 Trafik, 9 Motor ve 6 Trafik adabı sorusu öğrencilere yöneltiliyor. E-sınavda 50 soru üzerinden en az 35 soruya hakikat karşılık veren adaylar direksiyon imtihanına katılmaya hak kazanıyor.

Kimler Ehliyet Alabilir?

Ehliyet alabilmek için en belirleyici koşul yaştır. B sınıfı binek araçlar için yaş hududu 18 olarak belirlenmiştir. 18 yaşına giren değil 18 yaşını dolduran adaylar ehliyet alabilir. M, A1, B1 sınıfı motosiklet ehliyeti için yaş sonu 16’dır. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı ehliyetler için 18 yaş koşulu aranır.