MEB’den Aralık ayında yapılacak AÖL imtihanlarıyla ilgili kritik karar! 1. periyot imtihanları online…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB’den Aralık ayında yapılacak AÖL imtihanlarıyla ilgili kritik karar! 1. periyot imtihanları online…
Örgün eğitim alamayan öğrenciler tarafınca sıkça tercih edilen Açık Öğretim Liselerinde yaklaşık 1.5 milyon aday eğitim alıyor. AÖL ile beraber açıktan aldıkları eğitim ile birlikte lise mezunu olma imkanı sağlanan liseler çok ağır ilgi görüyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı her devir Açık Liselerde 3. devir imtihan düzenliyor. Koronavirüs önlemleri niçiniyle geçtiğimiz devir tüm imtihanlar online olarak düzenlenirken yeni eğitim öğretim yılında nasıl bir karar alınacağı merak ediliyordu. Ulusal Eğitim Bakanlığı yayınladığı Açık Öğretim Lisesi takviminde imtihanların 04-05 Aralık 2021 tarihlerinde düzenleneceği bilgisini paylaşmıştı. Bilhassa toplumsal medya platformlarında imtihanların online olarak yapılmasına ait pek epey talep gelmişti. MEB imtihanlarla ilgili yeni bir adım atmak için düğmeye bastı. Pekala AÖL imtihanları bu devir online mı yapılacak? İşte Açık Öğretim Lisesi imtihan sonucuna ait ayrıntılar…

Aralık Ayında Yapılacak Sınavlar Online Mı Olacak?

Ulusal Eğitim Bakanlığı yayınladığı takvimde imtihanların iki günde (04-05 Aralık) düzenleneceğini paylaşmıştı. Bunun üzerine öğrencilerde imtihanların yüz yüze olarak yapılacağı algısı oluşmuştu. Ulusal Eğitim Bakanlığı önümüzdeki periyottan itibaren Açık Lise imtihanlarının e-Sınav merkezlerinde düzenlenmesi için harekete geçti.

Aralık ayında yapılacak imtihanların online olarak düzenlenmesine ait resmi bir açıklama çabucak hemen bulunmuyor. Lakin MEB’den gelen bilgilere bakılırsa 04-05 Aralık tarihinde organize edilecek 1. devir imtihanlarının son kere online olarak yapılması durumu gündemde.

Ulusal Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılında imtihanların ne vakit ve nasıl yapılacağına ait yakın vakitte resmi internet sayfası üzerinden bir açıklama yayınlayacak. 1. periyot imtihanlarının online olarak yapılması bekleniyor. Fakat imtihanlarla ilgili resmi açıklamayı beklemekte yarar var.

Açık Lise İmtihanları Online Olarak Nasıl Yapılıyor?

Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ve birinci kayıt süreçleri 6 Eylül-3 Ekim tarihleri içinde gerçekleştirildi. İmtihanların online olması durumunda ders seçimi yapan adaylar AÖK Bilgi İdaresi Sistemi’nden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak online imtihan ekranına yönlendirilecek. Burada öğrencilere sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilirken 30 dakika imtihan müddeti belirlenecek. Açık Liselerde ders geçme notu 45 olarak belirlenirken her yanlışsız cevabın puan olarak karşılığı 5’dir. En az 9 soruya yanlışsız yanıt veren öğrenciler dersi muvaffakiyetle tamamlar.

Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Koşulları Nelerdir?

Açık Öğretim Liselerinde eğitim alan öğrencilerin lise diploması alması için yerine getirmesi gereken kaideler vardır. Öğrencilerin tahsil gördüğü toplam periyodun en az 8 yahut üzerinde olması gerekmektedir. Sorumlu olunan derslerden en az 170 ve üzeri kredi toplandığı takdirde mezuniyet hakkı elde edilir. Ortak derslerden başarısız olan öğrenciler diploma sahibi olmazken Açık Liselerde en az bir devir imtihana girilmiş olması gerekir.