MEB’den Aralık ayında yapılacak AÖL imtihanlarıyla ilgili değerli karar! 1. devir imtihanları online…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB’den Aralık ayında yapılacak AÖL imtihanlarıyla ilgili değerli karar! 1. devir imtihanları online…
Örgün eğitim alamayan öğrenciler tarafınca sıkça tercih edilen Açık Öğretim Liselerinde yaklaşık 1.5 milyon aday eğitim alıyor. AÖL ile beraber açıktan aldıkları eğitim ile birlikte lise mezunu olma imkanı sağlanan liseler pek ağır ilgi görüyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı her periyot Açık Liselerde 3. devir imtihan düzenliyor. Koronavirüs önlemleri niçiniyle geçtiğimiz devir tüm imtihanlar online olarak düzenlenirken yeni eğitim öğretim yılında nasıl bir karar alınacağı merak ediliyordu. Ulusal Eğitim Bakanlığı yayınladığı Açık Öğretim Lisesi takviminde imtihanların 04-05 Aralık 2021 tarihlerinde düzenleneceği bilgisini paylaşmıştı. Takvimde değişikliğe gidildi. Bilhassa toplumsal medya platformlarında imtihanların online olarak yapılmasına ait pek hayli talep gelmişti. MEB imtihanlarla ilgili yeni bir karar aldı. Pekala AÖL imtihanları bu devir online mı yapılacak? İşte Açık Öğretim Lisesi imtihan sonucuna ait ayrıntılar…

Açık Öğretim Lisesi 1. Periyot İmtihanları Online Yapılacak!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, Bakan Mahmut Özer’in imzasıyla 81 ile yazı gönderdi. Bakanlık bünyesinde faaliyetleirinin sürdüren Açık Öğretim okullarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci devir imtihanlarının 4-10 Aralık tarihleri içinde yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Online olarak internet üzerinden yapılacak imtihanlar 4 Aralık günü saat 09.30’da başlayacak ve 10 Aralık saat 23.59’a kadar çevrim içi olarak devam edecek.

Yeni Ders Seçimleri 17-30 Kasım Tarihleri içinde Yapılacak!

2021-2022 eğitim öğretim yılında ders seçimi süreçleri daha evvel gerçekleştirilmişti. İmtihan takviminin güncellenmesi ile bir arada Ulusal Eğitim Bakanlığı, yeni ders seçimleri için tarihleri belirledi. bir daha ders seçimi yapmak isteyenler 17-30 Kasım tarihleri içinde AÖK Bilgi İdaresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle ders seçimlerini yapacak.

Açık Lise İmtihanları Online Olarak Nasıl Yapılıyor?

Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ve birinci kayıt süreçleri 6 Eylül-3 Ekim tarihleri içinde gerçekleştirildi. İmtihanların online olması durumunda ders seçimi yapan adaylar AÖK Bilgi İdaresi Sistemi’nden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak online imtihan ekranına yönlendirilecek. Burada öğrencilere sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilirken 30 dakika imtihan mühleti belirlenecek. Açık Liselerde ders geçme notu 45 olarak belirlenirken her yanlışsız cevabın puan olarak karşılığı 5’dir. En az 9 soruya gerçek karşılık veren öğrenciler dersi muvaffakiyetle tamamlar.

Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Koşulları Nelerdir?

Açık Öğretim Liselerinde eğitim alan öğrencilerin lise diploması alması için yerine getirmesi gereken koşullar vardır. Öğrencilerin tahsil gördüğü toplam devrin en az 8 yahut üzerinde olması gerekmektedir. Ulusal Eğitim Bakanlığı yeni aldığı kararda 18 yaş ve üstü öğrenciler için mezuniyet koşullarında değişikliğe gitti. Tahsil görülen toplam periyodun en az 5 yahut üzeri alması sonucu alındı.

Sorumlu olunan derslerden en az 170 ve üzeri kredi toplandığı takdirde mezuniyet hakkı elde edilir. Ortak derslerden başarısız olan öğrenciler diploma sahibi olmazken Açık Liselerde en az bir periyot imtihana girilmiş olması gerekir.