MEB yüz yüze eğitime orta verilecek tarihi duyurdu! 2021-2022 okullar ne vakit kapanıyor?

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB yüz yüze eğitime orta verilecek tarihi duyurdu! 2021-2022 okullar ne vakit kapanıyor?
Okulların kapanacağı tarih, kışın tatil planı yapmaya hazırlanan aileler ve çocuklar tarafınca araştırılıyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılında tüm kademelerde tam vakitli eğitim öğretim faaliyetlerini başlatmıştı. Pandeminin gölgesinde ezasız bir müddetç devam ederken ağır ders temposuna kısa da olsa orta verilecek tatil devirleri öğrenciler için kurtarıcı rol üstleniyor. Bakanlık 2019 yılında hayata geçirdiği uygulama ile birlikte birinci ve ikinci devirde 1 haftalık orta tatil uyguluyor. Bunun haricinde öğrenciler orta tatilden daha uzun olarak yarıyıl tatili ve yaz tatili yapıyor. Aralık ayının sona ermesi ve yeni yıl için gün sayan öğrenciler okullar ne vakit kapanacak? Yarıyıl tatili ne vakit? sorularının karşılığını öğrenmek istiyor. İşte MEB tarafınca paylaşılan tatil takvimi…

Okulların Yarıyıl Tatiline Girmesine 30 Gün Kaldı!

18 milyon öğrenci, ailesi ve 1,2 milyona yakın öğretmen için tatil tarihleri Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca periyot başında belirtildi. Öğrenciler 1. dönem 15-19 Kasım tarihleri içinde birinci orta tatillerini yaptı. Akabinde İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 24 Ocak-4 Şubat tarihleri içinde yarıyıl tatili yapacak. Okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 21 Ocak cuma günü sona ererken öğrenciler 1. dönem karnelerine kavuşacak.

Bakanlığın deklare ettiğı tarihlere bakılırsa hafta sonu dahil olmak üzere öğrenciler 16 gün tatilin tadını çıkartacak. Öğrenciler için 2. periyot 24 Ocak tarihlerinde başlarken, ikinci orta tatil olarak da bilinen Nisan tatilinde öğrenciler hafta sonu dahil olmak üzere 9 gün tatil yapacak. 2. orta tatil 11-15 Nisan tarihleri içinde uygulanacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran’da sona erecek.

Tatil Devirlerinde Öğrenciler Dinlenmeli!

Bilhassa pandemi dönüşü daha sonrası 6 Eylül’de tüm kademelerde öğrenciler yüz yüze eğitime geçiş yaptı. 2 yıl boyunca uzaktan eğitim alan milyonlarca öğrenci bu periyodun başında okullarına kavuştu. 2 yıl ortanın akabinde okulların açılmasıyla ağır bir tempoda eğitim faaliyetleri sürerken eğitim uzmanları ailelere ihtarlarda bulundu. Tatil devirlerinde öğrencilerin dinlenmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan uzmanlar, İlkokul ve ortaokul çağındaki öğrenciler için 15 gün sürecek yarıyıl tatilinde uyku tertibi, beslenme üzere alışkanlıklarını sürdürmesi gerektiğinin altını çizdi.

2022 Yılında Okulların Kapalı Olacağı Tarihler!

Resmi ve dini bayramlarda devlet kurumları, bankalar, okullar ve üniversiteler kapalı oluyor. Yeni yılın gelmesi ile birlikte en hayli merak edilen hususların başında okulların hangi tarihlerde kapalı olacağı yer alıyor. İşte 2022 yılı resmi tatil takvimi;

1 Ocak günü Yılbaşı Tatili (Cumartesi)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Cumartesi)

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Pazar)

Ramazan Bayramı Tarihleri

Ramazan Bayramı arifesi 1 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı 1. gün 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. gün 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı 3. gün 4 Mayıs Çarşamba

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Perşembe)

Kurban Bayramı Tarihleri

8 Temmuz Kurban Bayramı arifesi (Cuma)

9 Temmuz 1. gün (Cumartesi)

10 Temmuz 2. gün (Pazar)

11 Temmuz 3. gün (Pazartesi)

12 Temmuz 4. gün (Salı)

15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Cuma)

30 Ağustos Zafer Bayramı (Salı)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ( Cumartesi)

Eğitim Öğretime Kar Molası!

Yurt genelinde hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte bölge bölge kar yağışı tesirini artırmaya başladı. Konya’da hafta sonundan itibaren tesirli olan kar yağışı daha sonrası 3 ilçede birinci ve orta dereceli okullarda 22 Aralık Çarşamba günü eğitim öğretim faaliyetlerine orta verildi. Ağrı’da ise ağır kar yağışı ve fırtına sebebiyle Hamur’daki köy okullarında Çarşamba günü tatil edildi. Bitlis’te şiddetini artıran kar sebebiyle birinci ve orta dereceli okullarda Çarşamba günü eğitime orta verildi. Ordu’da ise Gürgentepe ve Akkuş ilçelerinde kar yapışı sebebiyle bugün eğitim faaliyetleri yapılmayacak. Bunun yanı sıra Muş’ta vilayet genelinde okullar 1 günlüğüne kapalı olurken, Kastamonu’nun 10 ilçesinde kar yağışı niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi.