MEB takvimi paylaştı! 50 gün daha sonra İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için başlıyor…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB takvimi paylaştı! 50 gün daha sonra İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için başlıyor…
Ulusal Eğitim Bakanlığının, 2018 yılından itibaren uyguladığı takvime göre İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri iki orta tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili uyguluyordu. Geçtiğimiz sene pandemi niçiniyle okullar uzun bir süre kapalı kalırken yeni periyot ile birlikte aileler, orta tatil uygulanıp uygulanmayacağını gündemlerine almıştı. MEB, yüz yüze eğitime orta verilen periyotlarda telafi eğitimleri için planlama yapmış lakin daha sonrasında eğitim öğretim faaliyetlerinin olağan bir biçimde devam edilmesi sonucu alınmıştı. Tüm sınıf ve kademelerde Şubat ayının birinci haftasında ikinci periyot başladı. Birinci periyotta emsal biçimde öğrenciler 15-19 Kasım tarihleri içinde birinci orta tatillerini yapmıştı. MEB takvimine nazaran öğrenciler 50 gün daha sonra 9 gün sürecek tatile başlayacaklar. Haziran’ın ikinci haftasında ise okullar kapanacak. İşte 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi…

MEB Takvimi Paylaştı: Okullar 50 Gün daha sonra Eğitime Orta Veriyor!

İkinci periyoda yeni başlanması ve havaların ısınmasıyla bir arada aileler ve öğrenciler yeni tatil tarihlerini gündemlerine aldı. Ulusal Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine nazaran okullar 50 gün daha sonra 11-15 Nisan 2022 tarihleri içinde ikinci devir orta tatili kapsamında yüz yüze eğitime orta verecekler.

Orta tatil dönüşü okullar 18 Nisan Pazartesi günü açılacak ve 61 gün boyunca yüz yüze eğitim faaliyetleri devam edecek. Öğrenciler için 2021-2022 eğitim öğretim yılında son ders zili 17 Haziran Cuma günü çalacak. İkinci devrin sona ermesiyle öğrenciler karnelerine kavuşacaklar.

Nisan Orta Tatili 9 Gün Sürecek!

Ulusal Eğitim Bakanlığı takvimine nazaran 11-15 Nisan tarihleri içinde 1 haftalık ikinci orta tatil uygulanacak. Okullar orta tatil kapsamında 8 Nisan Cuma günü kapanırken hafta sonları dahil olarak tatil 9 gün sürecek. Okullar eğitimlere kaldıkları yerden 18 Nisan Pazartesi günü başlayacak. 17 Haziran’da okullar büsbütün kapanırken öğrenciler uzun sürecek yaz tatiline başlayacaklar. MEB çabucak hemen önümüzdeki periyot eğitim öğretime başlanacak tarihi belirlemedi. Lakin öğrenciler 90 gün boyunca kesintisiz yaz tatilinin keyfini çıkartacak.

Bakanlık Yeni Proje İçin Harekete Geçti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Ulusal Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü ” Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında 16 binden çok okul yeni kütüphanesine kavuştu. Projenin 2022 yılı gayeleri ise Bakan Mahmut Özer tarafınca duyuruldu. Kitap sayısının son 4 ayda 28 milyondan 50 milyona yükseldiğine dikkat çeken Özer, yeni yıl ile birlikte kitap sayısının 100 milyona çıkartılmasını hedeflediklerini söylemiş oldu.

Yüz Yüze Eğitimde 6 Ay Geride Kalıyor!

Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 6 Eylül itibariyle tam kapasiteli olarak başladı. Sıhhat Bakanlığının deklare ettiğı günlük koronavirüs tablosuna göre okulların açılış tarihinde hadise sayıları 20 bin düzeylerinde seyrederken günümüzde olay sayıları üç kat artarak 70 bin düzeylerine yükseldi. Yüz yüze eğitimde 6 ay geride kalırken MEB Bakanı Mahmut Özer geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada koronavirüs sebebiyle tüm sınıfları kapalı olan okul bulunmadığını duyurmuştu.