MEB Takdir ve Teşekkür evrakı alma koşullarını değiştirmişti! Artık 5 gün devamsızlık yapan öğrenciler…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB Takdir ve Teşekkür evrakı alma koşullarını değiştirmişti! Artık 5 gün devamsızlık yapan öğrenciler…
18 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen 24 Ocak-4 Şubat tarihleri içinde yarıyıl tatiline girecek. 15 tatile kısa bir vakit kala tüm imtihanlarını olan öğrenciler, heyecanlı bir biçimde karnelerini beklemeye başladı. Geride bıraktığımız sene öğrenciler pandemi koşulları sebebiyle karnelerini e-Okul’dan almıştı. Bu yıl Ulusal Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitime geçildiği için öğrencilerin karnelerini basılı olarak teslim edecek. Öğrenciler imtihan ve kelamlı notlarından devir sonu ortalaması hesaplamaya çalışarak hangi evrakları alacaklarını öğrenmek istiyor. MEB 2 yıldır yapılan uygulama ile Takdir ve Teşekkür dokümanı verilirken, öğrencilerin devamsızlık durumlarını da dikkate alıyor. İşte MEB’in yeni ödül yönetmeliğinin bilgileri…

Devamsızlık Sonunu Aşan Öğrencilere Evrak Verilmeyecek!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, 2018 yılında resmi gazetede yayınlayarak MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Olağan koşullar altında öğrencilerin 10 gün özürsüz devamsızlık hududu bulunuyor. Özürsüz devamsızlığı 5 günü geçmeyen öğrenciler Takdir ve Teşekkür Dokümanı almaya hak kazanacak. Öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılı karnelerini 21 Ocak Cuma günü alacak. Karneler ile birlikte öğrencilerin muvaffakiyet durumlarını belgeleyen Takdir ve Teşekkür evrakları de verilecek.

Takdir ve Teşekkür Evrakı Nasıl Alınır?

Öğrencilerin devir not ortalaması ne olursa olsun rastgele bir dersten geçer not alamayan öğrenciler doküman alamıyorlar. İlkokul, ortaokul ve liselerde Teşekkür evrakı almak için öğrencilerin en az 70.00 not ortalamasını yapmaları gerekmektedir. 70 ve 84.99 içinde muvaffakiyet ortalamasına sahip öğrenciler o periyot Teşekkür evrakı almaya hak kazanırlar. 85.00 ve üzeri başarıyı yakalayan öğrenciler ise devirlerini Takdir dokümanıyla kapatır.

MEB Takvimi Duyurdu: Yarıyıl Tatiline 4 Gün Kaldı!

Ulusal Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine bakılırsa öğrenciler bu yıl 4 tatil periyodu yaşayacak. Birinci devir birinci orta tatillerini 15-19 Kasım tarihleri içinde yapan öğrenciler, için birinci devir ders zili son defa 21 Ocak Cuma günü çalacak. Öğrenciler Sömestr tatili olarak da bilinen yarıyıl tatilini 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri içinde yapacak. Tatil hafta sonları da dahil olmak üzere toplam 16 gün boyunca sürecek. İkinci devir öğrenciler 11-15 Nisan tarihleri içinde ikinci orta tatili yapacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran’da sona erecek.

“Covid-19’dan dolayı Kapalı Olan hiç bir Okulumuz Yok”

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul’da bulunan Bahçelievler Anadolu Lisesinin açılış merasiminde eğitim gündemine dair kritik açıklamalarda bulundu. Kovid-19 sürecine ait değerli bilgilendirmeler yapan Özer, bugün prestijiyle covid-19’dan kaynaklı tüm sınıfları kapatılan hiç bir okulun bulunmadığını deklare etti. ” Yüz yüze eğitime devam ediyoruz” sözlerini kullanan Bakan Özer, en büyük avantajlarının Almanya, İngiltere ve Fransa üzere yüz yüze eğitime devam ülkelere oranla öğretmenlerin aşı ortalamasının yüksek olduğunu söylemiş oldu.

MEB Özel Okullar İçin Aldığı sonucu Duyurdu!

Özel okullar,2022-2023 eğitim öğretim yılı erken kayıt meblağlarını öğrenciler için duyurmaya başladı. %100’de yüze varan yüksek artırımlı kayıt fiyatların duyurulmasının Ulusal Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Buna göre 2022 yılında özel okullarda yapılacak artırım oranı 36.73’ü geçmeyecek. Yeni devirde özel okullarda ne kadar artış olacağı yapılacak yeni yönetmelik çalışmasına nazaran belirlenecek. Farklı artırım siyaseti uygulayan okullar şikayet edilebilecek.

Bakan Özer’den Öğretmenlere Jest Geldi!

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda yüz yüze eğitimin sürmesi için büyük fedakarlık gösteren öğretmenlere yarıyıl tatili öncesi jest yaptı. Tüm öğretmenlere ve idari takıma muvaffakiyet evrakı gönderen Özer, hususla ilgili yaptığı açıklamada yaklaşık 1.5 yıllık uzaktan eğitimden daha sonra tüm düzeylerinde haftada beş gün yüz yüze eğitime geçebilmek için kararlı adımlar ve kurallara titizlikle riayet edilmesi gerektiğini hatırlatırken süreci başarılı bir biçimde geride bıraktıklarını söz etti. Bu sürecin en kıymetli kahramanlarının öğretmenler olduğunu söyleyen Özer, öğretmenlerin maskeyle ders anlattığını ve aşılama oranlarının çok yüksek olduğunu söylemiş oldu.

MEB’den Öğretmenler İçin Kritik Hamle!

Öğretmenler okulların kapalı olduğu tatil devirlerinde seminerlere katılarak şahsi gelişimlerini tamamlıyordu. Ulusal Eğitim Bakanlığı yarıyıl tatili öncesinde Öğretmen Bilişim Ağının (ÖBA) öğretmenlerin kullanmasına hazır olduğunu duyurdu. İki haftalık yarıyıl tatili periyotlarında öğretmenler isteğe bağlı olarak 22 Ocak-6 Şubat tarihleri içinde düzenlenecek eğitim programlarına katılabilecek. Seminerler belirtilen tarih aralığında düzenlenirken, internet irtibatı ile bir arada giriş yapılacak.

Bu Yıl Sınıfta Kalma Olacak Mı?

Ulusal Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz sene öğrencilerin pandemiden en az biçimde etkilenmesi için sınıfta kalmayı kaldırmıştı. Öğrenciler başarısız oldukları derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmişti. 2021-2022 eğitim öğretim yılında tam vakitli olarak okullar açık olduğundan imtihanlar düzenlendi.

Bu niçinle bu yıl sınıfta kalma uygulaması devam edecek. MEB yönetmeliğine göre İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda yeniden bulunmuyor. Rastgele bir dersten yıl sonu puanı 45’den az olan ortaokul öğrencisinin sınıf yenidenı yapmasına Şube Öğretmen Heyeti (ŞÖK) karar veriyor. Liselerde ise yıl sonu ortalaması 50’nin altında bulunan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf yenidenı yapıyor.

Uzmanlar Tatil İçin Aileleri Uyardı!

Son periyotlarda Omicron varyantı niçiniyle hadise sayılarında önemli bir yükseliş yaşandı. Öğrenciler okullarda tüm tedbirler alınmış bir biçimde yüz yüze eğitime devam etti. Yaklaşık 1.5 yıldır pandemi niçiniyle tam vakitli eğitim alamayan öğrenciler 6 Eylül itibariyle okullarına kavuştu. Eksik kalan mevzu ve kazanımlar niçiniyle ağır bir tempoyla eğitim faaliyetlerine başlanmasıyla öğrenciler bu vakitte oldukça yoruldu. Öğrencilerin nefes alacağı tatil devirlerinde uzmanlar öğrencilerin gereğince dinlenmesi gerektiğinin altını çizdi.