MEB soruları paylaşan öğrenciler hakkında yasal süreç başlatıyor! 2 yıl boyunca hiç bir imtihana…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB soruları paylaşan öğrenciler hakkında yasal süreç başlatıyor! 2 yıl boyunca hiç bir imtihana…
Ulusal Eğitim Bakanlığı, çevrim içi olarak internet üzerinden düzenlenen açık lise imtihanlarında kopya çekilmesinin önüne geçilmesi için tedbirler aldı. Online imtihan ekranında öğrencileri tanımlayan kod bulunurken, soru paylaşımı, kopya üzere durumlarda öğrencilerin kopya çekildiği tespit edilen dersi iptal ediliyordu. AÖL imtihanlarında 4. güne girilirken MEB imtihanlar hakkında öğrencilere hatırlatmalar yaptı. 6764 sayılı Kanun Kararlarına göre bakanlık tarafınca yayınlanmamış sorular ve yanıtların elinde bulunduran, internet, toplumsal medya vb. platformlarda paylaşan öğrencilere yasal cezalar verilecek. Mahpus cezasının yanında imtihan sorularını paylaşan adaylar Ulusal Eğitim Bakanlığının 2 yıl boyunca düzenlediği imtihanlara müracaat yapamayacak. İşte MEB’in yaptığı açıklamanın bilgileri…

MEB Yayınladığı Duyuruda bilgileri deklare etti!

Bakanlık, Açık Lise imtihanları öncesinde öğrencileri bilgilendirmek hedefiyle online imtihan duyurusu yayınladı. İmtihanlara nasıl giriş yapılacağı, kaç soru sorulacağı üzere imtihan bilgileri öğrenciler ile paylaşılırken, duyurunun alt kısmında yer alan kısım dikkat çekti. MEB 6764 sayılı kanuna vurgu yapılarak soru paylaşımında bulunan öğrencilerin ceza alacağını tabir etti.

Buna göre 6764 sayılı kanun kararlarına göre Bakanlık tarafınca yayımlanmamış soruları ve bunların yanıtlarını hukuka başka olarak elde elden yahut elinde bulunduran adaylara bir yıldan dört yıla kadar mahpus cezası,

Bu ayrıntıları ifşa edilmesi durumunda, iki yıldan beş yıla kadar mahpus ve beş bin güne kadar isimli para cezası,

İmtihan sorularının paylaşan öğrenci, imtihanın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl müddetle bakanlık tarafınca yapılan hiç bir imtihana aday olarak katılamayacak.

Bakanlığın yayınladığı online imtihan duyurusuna buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler İnternetten Yapılan İmtihanlara İtiraz Edebilecek!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi resmi internet sayfasından yapılan duyuru ya göre öğrenciler imtihan sorularına ve uygulanmasına ait itirazlarını 1-15 Mart tarihleri içinde yapabilecek. İmtihan neticelerina itirazlar ise sonuçların AÖK Bilgi İdaresi Sistemi üzerinden ilan edilmesinden daha sonra beş takvim günü içerisinde gerçekleştirilecek. Online imtihanlara itirazlar e-itiraz sayfası üzerinden alınırken, telefon, dilekçe, mail ve faksla yapılan müracaatlar dikkate alınmayacak.

Açık Lise 3. Periyot İmtihan Takvimi Muhakkak Oldu!

Ulusal Eğitim Bakanlığı 2022 imtihan uygulama takvimini öğrenciler için paylaştı. Bir eğitim öğretim yılında Açık Öğretim Liselerinde öğrenciler toplam 3 devir imtihana katılıyorlar. Mart ayında yapılan 2. periyot imtihanlarının akabinde Temmuz ayında 3. devir imtihanları gerçekleştirilecek. Bakanlık çabucak hemen imtihanların e-Sınav olarak imtihan salonlarında mı yoksa online (çevrim içi) mi yapılacağına ait resmi bir açıklama yapmadı. Mevzuyla ilgili açıklama geldiğinde ayrıntılara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.