MEB Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinde değişikliğe gitmişti! Takdir ve Teşekkür evrakı alacaklar…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinde değişikliğe gitmişti! Takdir ve Teşekkür evrakı alacaklar…
Pandemi niçiniyle geçtiğimiz iki sene öğrenciler isteğe bağlı olarak basılı karne almıştı. 6 Eylül’de tüm kademelerde tam vakitli yüz yüze eğitime başlanmasıyla okullarda imtihanlar yapılmaya devam ediyor. Takdir ve teşekkür dokümanı almak isteyen öğrenciler çalışma hudutlarını zorlarken hangi kurallarda evrak alınacağını merak ediyorlar. Ulusal Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde bulunan ödül kısmında değişiklikler yapmış ve 2018 yılında bunu resmi gazetede ilan etmişti. Bilhassa özürsüz devamsızlık durumu aşıldığı takdirde öğrenciler doküman alma hakkını kaybediyor. Öğrencilerin devir sonu not ortalamasına göre hangi dokümanları alacağı belirli oluyor. Hesaplama süreci yapılırken 1. yazılı puanı ile 2. yazılı puanı ve var ise 3. yazılı puanı toplam yazılı sayısına bölünerek ortalama hesaplanıyor. İşte MEB’in takdir ve teşekkür evrak alma kaideleri…

Özürsüz Devamsızlık Mühleti 5 (beş) Günü Geçmeyen Doküman Alabilecek!

Okul öğrenci ödül ve disiplin şurasında 2018 yılında yapılan değişiklikle birlikte devamsızlık durumunda öğrenciler evrak alamayacak. Özürsüz devamsızlık müddeti 5 günü geçmeyen, tüm derslerini muvaffakiyetle tamamlayan ve devir sonu yüklü not ortalaması 70.00’ın altında olmayanlar doküman almaya hak kazanıyor. İşte takdir ve teşekkür dokümanı alma kriterleri;

70,00 ile 84,99 içinde not ortalamasına sahip öğrenciler Teşekkür Evrakı alacak.

85.00 ve üzerinde not ortalamasına sahip İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Takdir Evrakı alacak.

Ortaöğretim müddeti boyunca en az üç öğretim yılının bütün periyotlarında takdir dokümanı alanlar ise üstün muvaffakiyet dokümanı ile ödüllendirilecek.

Öğrenciler 1. Devir Karnelerini 21 Ocak Cuma Günü Alacak!

Ulusal Eğitim Bakanlığının 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre öğrenciler en son 15-19 Kasım tarihleri içinde 1. orta tatillerini yaptı. Okullar ise 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri içinde yarıyıl tatiline gidecek. Okulların kapanacağı 21 Ocak Cuma günü ise 18 milyon öğrenci karnelerine kavuşacak.

Bu Yıl İlkokul, Ortaokul ve Liselerde Sınıfta Kalma Olacak Mı?

olağanüstü süreçlerin yaşandığı pandemi periyodunda Ulusal Eğitim Bakanlığı sınıfta kalmayı kaldırmıştı. Öğrenciler başarısız oldukları derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçti. Lakin 2021-2022 eğitim öğretim yılında MEB Ortaöğretim yönetmeliği uygulanacak ve sınıf geçme kuralları olduğu üzere devam edecek. İlkokul 1,2,3,4. sınıflarda yönetmelik gereği sınıfta kalma olmuyor.

Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıflarda ise rastgele bir dersten yıl sonu puanı 45’den az olan öğrencinin sınıf geçmesine yahut kalmasına Şube Öğretmenler Konseyi (ŞÖK) karar veriyor. Lise 9,10,11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olanlar sınıfta kalıyor.

Onur Evrakı Nasıl Alınır?

Onur dokümanı, okullarda arkadaşlarına ve etrafına hem başarısıyla birebir vakitte davranışlarıyla örnek olan öğrencilere veriliyor. Onur dokümanı, görgü kurallarına riayet eden, trafik kurallarına uyan, bilişim araçlarını en âlâ biçimde kullanan, Türkçeyi, yanlışsız hoş ve tesirli kullanan, okula ve derslere tertipli katılan, öğrencilere verilir. Onur dokümanı yıl sonunda almaya hak kazanılan öğrencilere teslim edilir.