MEB öğrenciler için müjdeli haberi deklare etti! Artık 6,7,8, 10,11 ve 12. sınıflar yararlanabilecek!

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB öğrenciler için müjdeli haberi deklare etti! Artık 6,7,8, 10,11 ve 12. sınıflar yararlanabilecek!
Ulusal Eğitim Bakanlığı, devlet okullarında eğitim alan öğrencilere müfredata uygun olarak ek eğitim fırsatı sağlıyor. MEB DYK Kursları yönergesinde yaptığı değişiklikle sınıf açılacak kademeleri güncellemişti. Son yapılan değişikliklerle bir arada ortaokul 6. sınıf ve lise 10. sınıf öğrencileri açılan kurslara müracaat yapabilecek. Bakanlığın deklare ettiğı takvime nazaran açılan kurslara müracaatlar bugün itibariyle alınmaya başlandı. Aileler, öğrencilerin bilhassa pandemi sebebiyle uzaktan eğitim aldığı devirde eksik kaldığı mevzuları telafi edebilmesi için kurslara müracaat yapmak istiyor. Müracaat süreçleri internet üzerinden gerçekleştirilirken kursta verilecek eğitimler 29 Kasım’da başlayacak. Açılan kurslarla bir arada öğrenciler 6 Eylül’den itibaren yüz yüze görmüş oldukları dersleri pekiştirme imkanı yakalarken geri kaldıkları derslerde açıklarını kapatabilecek. İşte MEB tarafınca yayınlanan Destekleme ve Yetiştirme Kursu kayıt takvimi…

Ulusal Eğitim Bakanlığı Duyurdu: Kayıtlar Bugünden İtibaren Alınmaya Başlandı!

MEB Bakanlığı destekleme ve yetiştirme kursları yönetmeliğinde yaptığı düzenleme ile bir arada 6 ve 10. sınıflarında eğitimlere dahil edileceğini duyurmuştu. Müracaatlar bugün odsgm.meb.gov.tr adresi ile e-kurs.meb.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başlandı.

Müracaat yapmak isteyenler e-Devlet üzerinden e-Kurs modülüne giriş yaparak otomatik oluşturulan şifreler ile kurs müracaatında bulunabilirler. Öğrenciler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler içinden tercih yapma hakkına sahiptir. Sizde müracaat yapmak istiyorsanız buradan direkt olarak müracaat sayfasına ulaşabilirsiniz.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarından Kimler Faydalanabilir?

Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca yayınlanan takvime göre şu an için 6 ve 10. sınıfların Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) müracaatları alınmaktadır. Olağan süreçte ortaokul 7,8 ile lise 11 ve 12. sınıflar açılan kurslardan yararlanmaktadır. Örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerde ilerleyen günlerde açıklanan takvim doğrultusunda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarından faydalanabilir. İşte 6 ve 10. sınıflar için açıklanan takvim;

Kurs merkezi müracaatlarının alınması ve onay: 19-22 Kasım 2021

Kurslarda eğitim vermek isteyen öğretmenlerin müracaatlarının alınması: 23-25 Kasım 2021

Öğrenci müracaatlarının alınması ve sınıfların oluşturulması: 26-29 Kasım 2021

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Başlangıcı: 29 Kasım 2021

DYK Kursu Nedir? Eğitim Nasıl Verilir?

Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca devlet okullarında okuyan öğrencilere verilen ekstra eğitimlere verilen isimdir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları cumartesi ve pazar günleri üzere makul vakit dilimlerinde öğrencileri desteklemek emeliyle verilir. Bu kapsamda öğrenciler dersleri pekiştirme, geri kaldıkları konularda açıkları kapatma üzere imkanlar sağlanır.

Bakan Özer “Farklı Sınıf Seviyelerinde Açılmasını Sağlayacağız”

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, DYT kurslarıyla ilgili yaptığı açıklamada pandemi periyodu daha sonrası ek takviye programları geliştirdiklerini söz ederek İlkokuldan 12. sınıfa kadar öğrencilerin desteklenmesi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söz etmişti. Açıklamasının devamında birinci vakit içinderda 8 ve 12. sınıfları destekleme uygulamasına aldıklarını belirten Özer, daha sonrasında 7 ve 11. sınıfları devreye soktuklarını belirtti.