MEB kazanım kıymetlendirme imtihanı sonuçları karneyi etkileyecek mi? 7,8,11 ve 12. sınıflar…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB kazanım kıymetlendirme imtihanı sonuçları karneyi etkileyecek mi? 7,8,11 ve 12. sınıflar…
4.5 milyon öğrencinin iştirakiyle yapılan Kazanım Kıymetlendirme imtihanı uygulaması tüm Türkiye’de yapılmaya başladı. 2020 yılının Mart ayından itibaren yüz yüze ve uzaktan eğitimi karışık alan öğrencilerin öğrenme kayıplarının tespit edilmesi için birinci defa yapılan uygulamada bundan daha sonraki süreçte Ulusal Eğitim Bakanlığının yol haritası çizmesi için belirleyici olacak. Ortaokul öğrencilerinin katılacağı sınavda Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 25’er soru yöneltilirken imtihan mühleti 40 dakika olarak belirlendi. Lise öğrencileri ise Türk Lisanı ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji üzere derslerden kazanım değerlendirmesi uygulamasına katılacak. Geniş çaplı yapılacak imtihanın akabinde aileler ve öğrenciler bu imtihanların karneye tesir edip etmeyeceğini merak ediyor. Pekala kazanım kıymetlendirme imtihan sonuçları yıl sonu ortalamasını etkileyecek mi? İşte MEB Bakanı Mahmut Özer’in yaptığı kazanım kıymetlendirme açıklaması…

Kazanım Kıymetlendirme İmtihanı sonuçları Ne Vakit Açıklanacak?

Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca birinci sefer düzenlenen Kazanım Kıymetlendirme İmtihanı sonuçlarının açıklanacağı tarihe ait resmi bir bilgilendirme yapılmadı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı imtihanın kitapçıkları en erken bir gün sona öğrencilere dağıtılacak.

Öğrencilerin karşılık kağıtları, vilayet yahut ilçe Ulusal Eğitim Müdürlüklerine ulaştırılarak ölçme ve kıymetlendirme merkezine sevk edilecek. Vilayetlerde uygulama bilgileri kullanılarak rastgele bir tahlil ya da raporlama çalışması yapılmayacak. İmtihanlara katılmayanlar için mazeret uygulaması olmayacak.

İmtihan sonuçları Karneye Tesir Edecek Mi?

Ulusal Eğitim Bakanlığı, salgın devri daha sonrasında eğitim öğretim sistemine yapacağı revizeler için kazanım kıymetlendirme imtihanı sonuçlarını baz alacak. Ortaokul 7,8 ve lise 11 ile 12. sınıfların katıldığı imtihanın sonuçları rastgele bir ölçme ve kıymetlendirme sürecine dahil edilmeyecek. Bakanlık ilerleyen süreçlerde öğrencilerin eksik kaldığı husus ve kazanımlara yönelik destekleyici eğitim halleri uygulayacak.

“Programlarımızı bir daha Güncelleyeceğiz”

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kazanım kıymetlendirme uygulamasına yönelik yaptığı açıklamada öğrencilerin kendi okullarında uygulama programına katılacağını hatırlattı. Bu uygulama ile birlikte öğrencilerin öğretme kayıplarının tespit edileceğine dikkat çeken Özer ” öğrenme kayıplarını tespit edip telafi edecek biçimde programlarımızı bir daha güncelleyeceğiz. Eğitim öğretim yılı boyunca bu dayanaklarımızı daima çeşitlendirerek kapasitesini artıracağız.” sözlerini kullandı.

Lise 11 ve 12. sınıf İmtihanları Bugün Düzenleniyor!

Ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin imtihanları 26 Ekim Salı günü gerçekleştirildi. Öğrencilere Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden oluşan kazanım kıymetlendirme uygulaması yapıldı. Lise öğrencilerinin katılacağı kazanım kıymetlendirme uygulaması ise bu sabah saat 9.00 saatlerinde başladı.