MEB imtihanların bilgisayar ortamında yapılacağını duyurdu! AÖL imtihanları online mı yapılacak?

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB imtihanların bilgisayar ortamında yapılacağını duyurdu! AÖL imtihanları online mı yapılacak?
AÖL imtihanlarının online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı, eğitimlerini açıktan sürdüren adayların gündeminde birinci sırada yer alıyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı, Açık Lise 2. devir imtihanlarının Mart ayında gerçekleştirilmesi sonucunı aldığını duyurdu. Takvim aşikâr olduktan daha sonra çalışmalara sürat vermeye başlayan öğrenciler bir yandan imtihanların nasıl yapılacağına ulaşmaya çalışıyor. Açık Öğretim Lisesi imtihanlarında MEB tarafınca belirlenen muvaffakiyet alt hududu 35’dir. Öğrencilere sorumlu olunan her ders için toplam 20 soru yöneltilir ve hakikat yanıtların puan olarak karşılığı beş olarak belirlenmiştir. 2. periyot imtihanlarına katılabilmek için birinci kayıt ve kayıt yenileme süreçlerini yapmanız gerekmektedir. Kayıtlarını tamamlamayanlar imtihan haklarını kaybedecek. İşte MEB’den gelen açıklama…

“Sınavlar Elektronik Olarak Düzenlenecek”

Ulusal Eğitim Bakanlığı yayınladığı duyuruda Açık Öğretim Okullarının İmtihanlarının e-Sınav salonlarında e-Sınav prosedürüyle yapılacağını duyurdu. AÖL 2. periyot imtihanları Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek. İmtihanlar ehliyet imtihanlarında olduğu üzere randevu alınarak gerçekleştirilecek. Açık Lise imtihanları ile beraber Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleksel Açık Öğretim imtihanları da e- İmtihan olarak gerçekleştirilecek. İşte kurumdan yapılan o açıklama;

Buna bakılırsa e-Sınava katılacak öğrencilerimiz Bakanlığımızca belirlenecek binaların e-Sınav salonlarında, bilgisayar ortamında, gözetmen öğretmenler ve kamera nezaretinde oturumlar halinde imtihanlara katılacaklardır.

Açık Öğretim Lisesi Kayıtları İçin Son Tarih 28 Ocak!

Açık Öğretim Liselerinde daha evvel kayıt yaptırmış lakin gerekli krediyi tamamlayamadıkları için mezun olamayan öğrencilerin imtihanlara katılmaları için kayıt yenileme süreçlerini yapmaları gerekmektedir. 2021-2022 eğitim öğretim yılında kayıt yenileme süreçleri AÖK Bilgi İdaresi üzerinden kayıt ve imtihan fiyatının yatırılması ile gerçekleştirilir. Birinci sefer kayıt yapacaklarda bu adımları takip ederek 2. devir imtihanlarına katılabilirler. MEB’den yapılan açıklamaya nazaran 2. devir birinci kayıt ve kayıt yenileme süreçleri 28 Ocak 2022 mesai bitimine kadar sürecektir.

AÖL E-Sınavlar Nasıl Yapılacak?

MEB imtihanlarda kaç soru sorulacağına ve imtihanların ne kadar süreceğine ait resmi bir açıklama yapmadı. Bakanlık tarafınca imtihan öncesi uygulama kılavuzu öğrenciler için duyuracak. Fakat Ulusal Eğitim Bakanlığı, ehliyet alabilmek için düzenlenen merkezi imtihanların yerine e-Sınavlara geçiş yaparken soru sayısında bir değişiklik yapmamıştı. Bu bilgi dikkate alınarak Açık Öğretim Lisesi imtihanlarında, sorumlu olunan her ders için 20 soru sorulması ön görülürken, imtihan müddetinin 30 dakika olması bekleniyor.

Açık Öğretim Lisesinden Nasıl Mezun Olunur?

• Tahsil gördüğü toplam devrin en az 8 yahut üzeri olması, (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam periyodun en az 5 yahut üzeri olması),

• Toplam kazanılan kredinin en az 170 yahut üzeri olması,

• Ortak derslerin tamamını başarması yahut muaf olması, Lisan ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması niçiniyle kesinlikle başarılması,

• Açık Öğretim Lisesinde en az bir periyot imtihana girmiş olması, gerekir.