MEB ders dakikalarıyla ilgili 81 ile yazı gönderdi! Okullarda ders saatleri azaltılıyor mu?

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB ders dakikalarıyla ilgili 81 ile yazı gönderdi! Okullarda ders saatleri azaltılıyor mu?
Ulusal Eğitim Bakanlığı, 6 Eylül’de tekrar tam vakitli başlayan yüz yüze eğitim sürecinde sınıflarda temas yahut hadise durumlarında sınıf kapatma usulünü uyguluyordu. Sıhhat Bakanlığı ve Bilim Şurası’nın ortaklaşa sonucuna nazaran iki olumlu hadise çıkması durumunda sınıfın kapatılmasına yönelik alınan karar kaldırıldı. MEB, okullarda olumlu hadise çıkması durumunda yapılması gerekenleri içeren yazıyı 81 ile gönderdi. Gönderilen yazıda şimdiki periyotta okullarda alınması gereken tedbirler ve önlemlerde yer aldı. Yayınlanan rehbere bakılırsa İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, açık alanlardan olan okul bahçesinde artık maske takmak zorunda olmayacak. Sınıfta olumlu çıkan öğretmen ve öğrenci olması durumunda bu bireyler okula gelmezken, sınıfta bulunan öteki öğrenciler takip edilecek. MEB’in gönderdiği yazıya bakılırsa ise ders mühletlerine sınırlama getirildi…

“Dersler 40 Dakikayı Aşmayacak”

Ulusal Eğitim Bakanlığı, koronavirüs tedbirleriyle ilgili 81 ile yeni yazı gönderdi. Güncel devirde Kovid-19 pandemisinde okullarda alınması gereken tedbirler rehberi” ve “okullarda Kovid-19 olumlu olay çıkması durumunda yapılması gereken uygulamalar” ismi altında iki başka rehber yayımlayan Bakanlık, öğretmen, öğrenci ve okullarda bakılırsav alan işçilerin maske takmak zorunda olmadığı hatırlatıldı.

Yazının devamında öğrenci sayısı gön önünde bulundurularak derslerin 40 dakikayı aşmayacağı bilgisi paylaşıldı. Sınıflar öğrencilere risk oluşturmayacak biçimde daima olarak havalandırılacak. 10 gün ortasında tıpkı sınıfta 2. kere hadise çıkması durumunda sınıfın tamamı temaslı kabul edilmeyecek ve yüz yüze eğitime orta verilmeyecek.

Öğrenci ve Öğretmenler Semptom Sorgulamasıyla Takip Edilecek!

Bakanlık tarafınca vilayetlere gönderilen yazı ile birlikte olumlu olay tespit edilmesi durumunda nasıl bir yol izleneceği netleşti. PCR testi olumlu çıkan öğrenci yahut öğretmen sıhhat kuruluşu tarafınca takip edilerek tedavisi yapılacak. Bu şahıslar okula gelmezken, bu sınıfta vazife alan öteki öğretmenler ve öğrenciler okullarda eğitim öğretim faaliyetlerine devam edebilecek. Sınıftaki başka bireyler ise 7 gün boyunca günde iki kere semptom sorgulamasıyla takip edilecek.

“Artık Kapanan Sınıf Diye Bir Şey Olmayacak”

Ulusal Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Bilim Heyeti kararlarıyla ilgili değerli değerlendirmede bulundu. İki olay görülmesi durumunda sınıfların 10 gün kapalı kalmasıyla ilgili uygulamanın yürürlükten kaldırılacağını hatırlatan Bakan ” Bundan daha sonra kapanan sınıf diye bir şey olmayacak. ötürüsıyla bundan daha sonra okullarımızda müspet olan öğrenci ya da öğretmenimiz kendisini izole edecek. Okula gelmeyecek, tedavisini devam ettirecek.” sözlerini kullanmıştı. Öğrenci ve öğretmen müspet olması durumunda PCR testi negatif çıkması durumunda okula erken dönebilecek.