MEB birinci devir ilkokul, ortaokul ve liselerde imtihan yapacak mı? Okul imtihanları mecburî mu?

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB birinci devir ilkokul, ortaokul ve liselerde imtihan yapacak mı? Okul imtihanları mecburî mu?
Birinci devrin başlamasıyla öğrenciler epey özledikleri ders sıralarına kavuştular. 2021-2022 eğitim öğretim yılında devam zaruriliği olurken yalnızca mazereti olan öğrenciler uzaktan eğitimlerini sürdürüyor. İmtihan vakti yaklaşırken öğrenciler ve aileleri ölçme ve kıymetlendirme süreçlerinin ne vakit ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Geride bıraktığımız eğitim periyodunda öğrencilerin karne notları oluşturulurken iki farklı yol izlenmişti. Dileyen öğrenciler yüz yüze imtihanlara katılırken talepte bulunanların 1. devir karne notları 2. periyoda yansıtıldı. Yeni eğitim periyodunda ise imtihanların yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Pekala MEB birinci devir okul imtihanları yapılacak mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde imtihan mecburî mu? İşte Ulusal Eğitim Bakanlığının aldığı karar…

Birinci Devir Okul İmtihanları Yapılacak Mı?

Ulusal Eğitim Bakanlığı 2021-2021 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitimi zarurî tuttu. Öğrencilerin imtihanları yüz yüze ortamda gerçekleştirilerek birinci periyot karne notları oluşturulacak. Kronik rahatsızlığı sebebiyle uzaktan eğitimi sürdüren ve mazereti olan öğrenciler için resmi bir açıklama bulunmazken bu öğrencilerin imtihanlarının farklı sınıflarda yüz yüze imkanlarla yapılması bekleniyor.

İlkokul 1,2 ve 3. Sınıflar İmtihan Olmayacak!

MEB tarafınca uygulanan ölçme ve kıymetlendirme kriterlerinde İlkokul 1,2 ve 3. sınıflarda imtihan uygulaması bulunmuyor. Öğrencilerin notları sınıf içi etkinlikler, performans ve kelamlı notlarıyla belirleniyor. Lakin İlkokul 4. sınıftan itibaren öğrenciler yazılı olarak imtihanlara katılıyorlar.

Birinci Periyot 21 Ocak’ta Sona Erecek!

2021-2022 eğitim öğretim yılı İlkokul, ortaokul ve liselerde 6 Eylül tarihi itibariyle başladı. Tam vakitli okula başlayan öğrenciler bu yıl 2 orta tatil ve 1 sömestr tatili yapacak. Ulusal Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime bakılırsa birinci devir 21 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrencilerin 15 tatil olarak bildiği yarıyıl tatili ise 24 Ocak Pazartesi günü başlayıp 4 Şubat 2022 tarihinde sona erecek. İşte eğitim öğretim takvimi;

Birinci Periyot Orta Tatili 15 Kasım-19 Kasım 2021

Yarıyıl Tatili (Sömestr) 24 Ocak-4 Şubat 2022

İkinci Periyot Başlangıcı 7 Şubat 2022

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sonu 17 Haziran 2022