MEB Bakanı Mahmut Özer okullardaki yeni planlamayı duyurdu! 6,7 ve 8. sınıftaki…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB Bakanı Mahmut Özer okullardaki yeni planlamayı duyurdu! 6,7 ve 8. sınıftaki…
Ulusal Eğitim Bakanlığı, etraf eğitimi müfredatına iklim değişikliğinin de eklenmesi sürecini Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla bir arada yürütüyor. MEB Bakanı Mahmut Özer, mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada eğitim müfredatında iklim değişikliği ve etraf şuuruyla ilgili dönüşme sonucu aldıklarını hatırlatarak, dersin isminin değiştirilmesi, içeriğinin zenginleştirilmesi ve saatlerinin attırılmasına yönelik çalışmayı tamamladıklarını vurguladı. Öğretmenlere, meslek seminerleri ile bir arada etraf şuuru ve iklim değişikliğiyle ilgili eğitim verilecek. İklim değişikliği konusunun yalnızca müfredatla çözülmeyeceğini lisana getiren Bakan, ilgili bireylerin davranışlarını değiştirmek için adımlar atılacağını tabir etti. İşte Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in okullarda yeni planlamayla ilgili yaptığı o açıklama…

Çok Sayıda Model Okullarda Uygulamaya Konacak!

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada ” Pak Okul ve Pak Enerji” projesiyle ilgili çalışma başlatacaklarını ve bu kapsamda etraf şuuruyla ilgili olarak epeyce sayıda modelin okullarda uygulamaya konacağını söylemiş oldu. Sürecin ilgili Bakanlık olan Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla bir arada yürütüldüğünü tabir eden Özer, eğitim müfredatındaki iklim değişikliğiyle ilgili değişim sonucunı deklare ettiktan 1 hafta daha sonra uygulamaya geçtiklerini söz etti.

Ortaokul 6,7 ve 8. sınıflarda ‘Çevre Eğitimi’ ismi altında seçmeli olarak okutulan dersin ismi ” Etraf Eğitimi ve İklim Değişikliği” dersi oldu. 2022-23 eğitim öğretim yılında müfredata eklenen ders 7 ve 8. sınıflarda haftada 2 saat, 8. sınıflarda ise 1 saat seçmeli olarak verilecek.

Türkiye Değişiklik Yapan Birinci Ülke Oldu!

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’nin COP22’deki devir başkanlığında Akdeniz’e kıyısı olan 21 ülke içinde etraf şuuruyla ilgili olarak müfredat değişikliği yapan birinci ülke olmasının kendisini sevindirdiğini belirterek Türkiye’nin devir başkanlığı fırsata çevirerek 21 ülkeye tecrübelerin aktarılacağını kelamlarına ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın çocuklara etraf şuuru aşılamak için 250 bin kitap muştusunu verdiğini hatırlatan Bakan, Ocak ayı itibariyle bu kitapların kütüphanelerde yerlerini alacağını söylemiş oldu.

“Okullarda Öğrenciler Bu Kültürle Yetişmeli”

Bakan Özer, kendisine yöneltilen soru üzerine etraf eğitimi ve iklim değişikliği müfredatı güncellenirken ilgili sorunun yalnızca müfredatla yapılmayacağına vurgu yaptı. İklim değişikliği, etraf şuuru, tasarruf ve etraf kirletmemeyle ilgili davranışların değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan gayelerinin okullardaki öğrencilerin bu kültürle yetiştirilmesi olduğunu söylemiş oldu.

“Ocak Ayında Projeyi Devreye Sokacağız”

Açıklamasının devamında okullarda yeni uygulanacak proje hakkında bilgilendirmeler yapan Özer, ‘Temiz Okul ve Pak Enerji’ projesini 2022 yılında Ocak ayı itibariyle devreye sokacaklarını belirtti. Su tasarrufundan, güneş panellerine, yağmur suyunun geri dönüştürülmesinden, atıkların kıymetlendirilmesine kadar fazlaca sayıda etraf şuuruyla ilgili model okullarda uygulamaya geçirilecek.

KAYNAK: HABER7