Lider Erdoğan yangınlarla ilgili son dakika duyurdu: 1 kişi gözaltına alındı!

baboli

Global Mod
Global Mod
Lider Erdoğan yangınlarla ilgili son dakika duyurdu: 1 kişi gözaltına alındı!
Lider Erdoğan afet bölgesinde! Vatandaşlarla bir ortaya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın Marmaris’teki incelemelerinin akabinde açıklamalarda bulunuyor.

İşte Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkanlar:

Yangınlar çeşitli oteller, meskenler ziyan görmüştür. Muğla’dan öteki gruplarımızda ve Azerbaycan’dan gelen gruplar çalışmalarını sürdürmektedir.

‘TÜRKİYE ŞAHİN GİBİLERİ ASLA UNUTMAYACAKTIR’

Sıhhat Bakanlığımız da 38 ambulans ve 175 işçiyle vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Boşaltılan mahallelerimizdeki vatandaşlarımız en yakındaki inançlı yerleşim yerlerine aktarılmıştır. Tabi burada en büyük kederimi söz etmek istiyorum. Yangında Şahin Akdemir kardeşimizi kaybetmiş olmamız en büyük kederimizdir.

Bu kardeşimiz yangın çalışanlara yardım ederken geride sevenlerini bıraktı. Türkiye Şahin’i ve onun üzere canı değerine ülkesini müdafaaya çalışanları asla unutmamıştır, unutmayacaktır.

‘1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI’

Milas’taki yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur.

‘YANGININ BİRİNİ ÇOCUKLARIN BAŞLATTIĞI BİLİNMEKTE’

Bu tespitlere göre konutlar ahırlar, ticari alanlarla ilgili gerekli adımlar atılmaya başlanacaktır.

Marmaris’teki yangının birini çocukların başlatmış olduğunı bilinmekle öbür yangılar araştırılıyor. Terör örgütü yöneticilerinin ormanları yakma talimatlarını vermesinin akabinde son senelerda orman yangınları 2 katına çıkmıştır.

‘SİYASET YAPILMASI GEREKEN BİR SORUN DEĞİL’

Tabi ülkemizin karşılaştığı her krizde orman yangınları konusunda da istismarcı bir kesim çabucak harekete geçmiştir. Toplumsal medya ve çeşitli kanallardan palavralar ortaya saçılmıştır. Siyaset konusu yapılması gereken bir sıkıntı değildir.

Canlarını tehlikeye atarak gayret eden tüm çalışanlara zerre kadar hürmeti olmayan bu zihniyeti yok farz ediyoruz.

Allah’ın müsaadesiyle bu yangınların izleri kısa müddette silinecektir. Canlı kaybı haricindeki her şeyi telafi edecek güce sahibiz.

ERDOĞAN’DAN VATANDAŞA DAVET

Birliğe birlikteliğe, dayanışma üzere en çok muhtaçlığımız olan periyotta tüm vatandaşlarımızı bir binanın tuğlaları üzere sıkı sıkıya kenetlenmeye davet ediyorum.

Vatandaşlarımızın hiç bir mağduriyetine de meydan verilmeyecektir. Devlet dayanışmasını bozmak isteyen provokatörlere asla müsaade vermeyeceğiz.

2 itfaiyecimiz şehit oldu. Onlara da rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Kendi alanında dünyanın en düzgünlerinden olan orman teşkilatımızı…

Bu noktada bilhassa bugün sabah prestijiyle orman yangınlarından etkilenen bölgelerimizi genel hayata tesirli afet bölgesi ilan ettik. Antalya, Manavgat, Akseki Gündoğmuş’ta yangından etkilenen tüm mahalleler, Osmaniye, Kadirli ilçesi, Muğla- Marmaris, Bodrum, Milas Köyceğiz, Adana, Kozan yangından etkilenen tüm mahalleler hayata tesirli afet bölgesi ilan edilmiştir.

Tarım hayvancılık ve seraların hasarları karşılanacaktır. Hasar goren konutlara 50 bin liraya kadar eşya yardımı yapılacaktır. Konut kiralayanlara mesken kira yardımı yapılacaktır. Afet bölgesinde vergiler ertelenecek. SGK primleri ertelenecek. Tarım ziraat borçları ertelenecek .Faizsiz esnaf kredisi verilecek. KOSGEB acil takviyesi verilecek. 1 ay içerisinde konutların inşaatına başlatılacak.

Yangından etkilenen bölgelerde ortaya çıkan acil muhtaçlık için 50 milyon TL ödenek gönderilmiştir. Yanan alanlara fidan dikimine birinci yağmurların akabinde başlıyoruz. Biz iktidar olduğumuz müddet içerisinde 5 milyon ağaç dikmiş bir iktidarız.