Libya Başbakanı Dibeybe duyurdu: Hafter akınları niçiniyle iki yıldır kapalı olan kıymetli ticaret yolu açılıyor

YingYang

New member
Libya Ulusal Birlik Hükümeti (MBH) Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, yaklaşık iki yıldır kapalı olan ve ülkenin doğu ile batı yakasını birbirine bağlayan kıyı yolunun bir daha açıldığını söylemiş oldu.

İSTİKRAR YOLUNDA ADIM ATIYORUZ

Dibeybe, bahse ait Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Libya halkının acılarından bir sayfayı daha kapatacağız. İnşa, istikrar ve birlik yolunda yeni bir adım atıyoruz.” sözlerini kullandı.

Kıyı yolunun açılmasıyla sonuçlanan tüm samimi eforlar için teşekkür eden Dibeybe, ülkenin kalkınması ve refahı için daima bir arada çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

ASKERLERE GERİ ÇEKİLMELERİ İÇİN MÜHLET

Libya Ordusu Sirte-Cufra Ortak Operasyon Odası Sözcüsü General Abdulhadi Dırah da yaptığı açıklamada, doğu ile batıyı birbirine bağlayan Misrata-Sirte yolunun (Sahil yolu) açıldığını belirterek, “Bu adım, Hafter’e alandaki Rus güvenlik şirketi Wagner’e bağlı paralı askerleri geri çekmesi için bir mühlet vermektir.” dedi.

KIYMETLİ BİR TİCARET

Ülkede doğu ve batı yakasını birbirine bağlayan Misrata-Sirte kıyı yolu değerli bir ticaret yolu olarak biliniyor.

Kıyı yolu, Halife Hafter milislerinin 2019’da başşehir Trablus’a düzenlediği hücumlardan bu yana trafiğe kapalıydı.