LGS ve YKS imtihanları 2022 yılında kaldırılacak mı? MEB’den merkezi imtihanlarda yeni sistem…

baboli

Global Mod
Global Mod
LGS ve YKS imtihanları 2022 yılında kaldırılacak mı? MEB’den merkezi imtihanlarda yeni sistem…
Üniversite imtihanı ve Liselere geçiş imtihanına her yıl milyonlarca öğrenci iştirak sağlıyor. Gelecekte eğitim almak istedikleri kurumları belirlemek için ter döken ortaokul ve lise öğrencileri bilhassa pandemi niçiniyle son 2 yılda pek güçlü bir periyottan geçti. Yaklaşık 7 yıl daha sonra düzenlenecek Ulusal Eğitim Şurası’nda ise bu husus gündeme gelecek. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, fırsat eşitliğinin en kıymetli ayağının okul öncesi eğitim kurumları olduğuna dikkat çekerken önümüzdeki yıl özel eğitim kurumu sayılarının artırılacağını söylemiş oldu. Her sorunun müfredat ile çözülemeyeceğini belirten Özer, alandaki işleyişin müfredat değişikliği ile olmadığını kelamlarına ekledi. Ortaokul ve lise son sınıfların hazırlıklarına şimdiden başladığı YKS ve LGS imtihanları hakkında nasıl bir karar alınacağı öğrenciler ve aileleri tarafınca merak ediliyor. Pekala 2022 YKS ve LGS imtihanları iptal mi edilecek? İşte MEB Bakanı Mahmut Özer’in yaptığı açıklama…

2022 LGS ve YKS İmtihanları İptal Mi Edilecek?

Ulusal Eğitim Bakanlığı, merkezi imtihan olarak bilinen LGS ve YKS’de öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için düğmeye bastı. MEB Bakanı Özer, LGS ve YKS imtihanına hazırlanan öğrencilere yardımcı testler bastırılıp dağıtılacağını söz etti. LGS ve YKS imtihanları başta olmak üzere önümüzdeki süreçte esaslı değişiklikler yapılmayacağını belirten Özer, ” Islahat değil, uygunlaştırma yapacağız” iletisini verdi. ötürüsıyla Ulusal Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafınca 2022 yılında düzenlenecek YKS ve LGS imtihanlarının iptal olması yahut kaldırılması gündemde değil.

Öğrencilere Her Ay Başında Yardımcı Kaynak Takviyesi Sağlanacak!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS imtihanına hazırlanan öğrencilere her ay başında yardımcı kaynak sunacak. MEB tarafınca erişime açılacak dayanak paketinde çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, LGS örnek soru kitapçığı, üniversite imtihanına yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor. Kaynaklar internet sitesi üzerinden erişime açılırken kaynak paketler talep edilmesi durumunda Vilayet Müdürlükleri tarafınca gereksinim sahibi öğrencilere basılı olarak ulaştırılacak. Ekim ayında İlkokul 2. sınıftan lise 12. sınıfta kadar tüm öğrencilerin 5000 soruluk takviye paketleri öğrencilerin erişimine açıldı.

Ulusal Eğitim Şurası Aralık Ayında Toplanıyor!

Ulusal Eğitim Şurası 7. yıl ortanın akabinde toplanacak. Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın en yüksek müşavere heyeti olan Şura’nın toplanma gayesiyle eğitim sistemini geliştirmek ve niteliğini yükseltmek olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada 2021-2022 Ulusal Eğitim Şurası’nın 1-3 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirileceğini toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Yapılacak Ulusal Eğitim Şurası’na TBMM üyeleri, Ulusal Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kurulu Lideri ile birlikte üyeleri, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ve davetliler katılacak.

YKS ve LGS İmtihan ve Müracaat Tarihleri belirtildi Mı?

Ulusal Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafınca 2022 yılında yapılacak imtihanların tarihleri çabucak hemen belirli olmadı. MEB Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı LGS müracaatlarını bu yıl pandemi niçiniyle otomatik olarak gerçekleştirmişti. Müracaatlar 5-14 Nisan içinde alınmıştı. Bu yıl bir daha misal biçimde müracaatların alınması bekleniyor. Üniversite imtihanı müracaatları ise 4 Şubat – 2 Mart tarihlerinde alındı. İşte geçtiğimiz yılın imtihan tarihleri;

Liselere Giriş İmtihanı (LGS) 6 Haziran 2021

YKS 1. Oturum TYT 26 Haziran 2021

YKS 2. Oturum AYT 27 Haziran 2021

YKS 3. Oturum YDT 27 Haziran 2021