LGS ne vakit yapılacak? (2022) MEB Bakanı Mahmut Özer’den değişiklik açıklaması!

baboli

Global Mod
Global Mod
LGS ne vakit yapılacak? (2022) MEB Bakanı Mahmut Özer’den değişiklik açıklaması!
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ülke TV ekranlarından yayınlanan “Genç Vizyon” programına katıldı. Eğitim gündemine dair öğrenci ve velilerin merak ettikleri soruları yanıtlamayı ihmal etmeyen Bakan, yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin iştirakiyle yapılacak LGS imtihanına ait bilgileri paylaştı. Liselere Geçiş İmtihanı olarak da bilinen LGS’nin bir sıralama imtihanı olduğuna dikkat çeken Bakan, bu stil ölçme imtihanlarında mühletin ayırt edici olduğunu vurguladı. Olağan koşullar altında LGS’ye katılan öğrencilere Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü, Yabancı lisan, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 100 soru yöneltiliyordu. Pekala LGS soru sayısı ve imtihan müddeti değişti mi? İşte MEB Bakanı Özer’in yaptığı açıklamanın bilgileri…

LGS’de Geçtiğimiz Seneye bakılırsa Değişiklik Yapılmayacak!

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yıl düzenlenecek Liselere Geçiş İmtihanı’nın bilgilerinı paylaştı. 2021 yılında yapılan LGS’ye bakılırsa değişiklik yapılmayacağının altını çizen Özer, Hem müddette birebir vakitte sorularda değişiklik olmayacağının muştusunu verdi. Bu usul ölçme imtihanlarında mühletin ehemmiyetine vurgu yapan Bakan ” Süre değerlendirmesi rasyonel, bilimsel bir yer içerisinde olur. O yüzden şu an için LGS ile ilgili daha evvel deklare ettiğımızdan farklı bir şey olmayacak.” dedi. LGS imtihanında mühlet artırımı beklentisinin yanlışsız bir beklenti olmadığını tabir etti.

İmtihan Tarihi Netleşti! LGS 5 Haziran’da Yapılacak!

MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine bakılırsa LGS imtihanı 5 Haziran tarihinde yapılacaktı. Veliler ve çocuklar pandemi niçiniyle takvimde bir değişiklik olup olmadığını merak ederken Bakan Özer, imtihanın belirlenen tarihlerde düzenleneceğini hatırlattı. İmtihan müracaatları geçtiğimiz sene pandemi niçiniyle e-Okul üzerinden otomatik olarak alınmıştı. Bakan müracaatlara ait bir kıymetlendirme yapmazken imtihan müracaatlarının geçtiğimiz yıl olduğu üzere bu yılda otomatik olarak yapılması bekleniyor.

2022 LGS İmtihanı Soru Sayısı ve İmtihan Müddetleri Belirli Oldu!

Bakan Özer’in imtihanda değişiklik yapılmayacağını bilgisini vermesiyle LGS imtihanında hangi dersten kaç soru yöneltileceği merak edilen konulardan birisi oldu. Liselere Geçiş İmtihanı, sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda düzenleniyor. İki oturumda tıpkı gün içerisinde yapılırken öğrenciler oturumlar içinde 45 dakikalık orta veriyor. Birinci oturum olan sözel oturum 75 dakika, sayısal oturum ise 80 dakika sürüyor. İşte LGS soru sayıları;