LGS (Liselere Geçiş Sınavı) 2022 yılında ne vakit yapılacak? MEB lise imtihan ve müracaat takvimi…

baboli

Global Mod
Global Mod
LGS (Liselere Geçiş Sınavı) 2022 yılında ne vakit yapılacak? MEB lise imtihan ve müracaat takvimi…
Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Spor Lisesi, Hoş Sanatlar ve başka birfazlaca liseye girişte öğrencilerden LGS imtihan puanı talep ediliyor. Öğrenciler imtihandan elde ettikleri puanlara göre eğitim almak istedikleri liseleri belirliyorlar. İmtihan hazırlıklarına erkenden başlayan milyonlarca öğrenci önümüzdeki yılın takvimini dikkate alarak çalışmalarına sürat verecek. Liselere Geçiş Sisteminde 8. sınıf öğrencilerine sayısal ve sözel kısımdan oluşan toplam 90 soruluk imtihan yapılacak. Sözel kısımda Türkçe ,İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Lisan derslerinden toplam 50 soru, sayısal alanda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltilecek. Öğrenciler yerleşmek istedikleri liseleri imtihan neticelerina göre tercih edecek. ÖSYM’nin imtihan tarihlerini duyurmasıyla öğrenci ve aileler LGS ne vakit, LGS imtihan tarihleri belirtildi mı? sorusuna karşılık arıyor. İşte Ulusal Eğitim Bakanlığı 2022 imtihan takvimi…

LGS 2022 Yılında Ne Vakit Yapılacak?

Öğrencilerin tabiriyle Liselere Geçiş İmtihanı olarak bilinen LGS oturumlarının yapılacağı tarihler çabucak hemen açıklanmadı. Ulusal Eğitim Bakanlığının 2022 imtihan takvimini Ocak ayında duyurması öngörülüyor. Lakin Bakanlık tarafınca organize edilen imtihanların tarihleri her yıl benzerlik gösteriyor.

LGS imtihanı sayısal ve sözel oturumları 2021 yılında 6 Haziran tarihleri içinde yüz yüze olarak gerçekleştirilmişti. Bu yılda merkezi imtihanın Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Öğrencilere toplam 90 soru sorulurken bu soruların cevaplanması için 100 dakika imtihan müddeti verilecek.

Geçtiğimiz yıl pandemi niçiniyle müracaat süreçleri e-Okul üzerinden 8. sınıf öğrencileri için otomatik olarak yapılmıştı. Bakanlığın bu yılda müracaatları benzeri biçimde alması bekleniyor. Müracaat ve imtihan tarihleri aşikâr olduğunda ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LGS Hangi Dersten Kaç Soru Soruluyor?

Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca organize edilen LGS imtihanı sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda gerçekleştiriliyor. Sayısal alanda Matematik, Fen Bilimleri derslerinden soru geliyor. Sizde aşağıdan ayrıntılı imtihan sorularına erişebilirsiniz.

Sayısal Oturum;

Matematik 20, Fen Bilimleri 20

Sözel Oturum;

Türkçe 20, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, Yabancı Lisan 10

LGS Lise Tercih Süreçleri Nasıl Yapılıyor?

LGS imtihanlarının düzenlenmesinin akabinde Ulusal Eğitim Bakanlığı sonuçları açıklıyor. sonuçların ilan edilmesi ile birlikte öğrencilerin tercih edebilecekleri liseler tercih kılavuzunda yer alıyor. Akabinde özel yetenek imtihanı ile öğrenci kabul edilen liselerin akabinde merkezi imtihanın yerleştirme süreçleri başlıyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı yerleşemeyen öğrenciler için ek olarak yerleştirme yapıyor.