Öğrencilik yıllarından itibaren inşaat sektörünün içinde olan ve özellikle de satış-pazarlama alanında uzmanlaşan İnşaat Mühendisi Kurt ile yaptıkları çalışmaları ve Alanya tanımı için sponsor oldukları I Go to School filmini konuştuk PANDEMİ sürecinde inşaat sektörüne olan yoğun talep ile özellikle yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Alanya’da büyük projelere imza atan Kurt Safir İnşaat Genel Müdürü Kurt, devletin sağladığı konut alımlarına vatandaşlık hakkının verilmesinin ve pandemi sürecindeki alınan önlemlerin yabancı yatırımcıların tercih sebebi olduğunu belirtti. Alanya’nın tanıtımı için I Go To School filmine sponsorluk yapan firmanın genel müdürü Kurt ile röportajımızdan öne çıkan başlıklar ise şöyle: - Esat Bey, Pazartesi Sohbeti'ne hoş geldiniz. Alanya'da özellikle de inşaat sektöründe tanınan bir iş insanısınız ama sizi tanımayanlar için kendinizden bahseder misiniz? Hoş bulduk. Teşekkür ediyorum davetiniz için. Öncelikle kendimden bahsedeyim. Alanya doğumluyum aslen Rizeliyim. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Alanya’da tamamladım. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gittim. İnşaat mühendisliği bölümüne başladım. Üniversitede henüz öğrenciyken iş hayatına adım attım, hem okula gidiyor hem de işlerimi en iyi şekilde yürütmek için yoğun bir çaba harcıyordum. Benim için eğitici ve deneyim dolu bir dönemdi. Bu süreçte İstanbul’da inşaat sektörünün gidişatını yapılan projelerin satış pazarlamasını yakından tanımamı sağladı. Kendime iş geliştirme için devamlı sorular sormaya başladım. ‘Olmayan, yapılmayan, diğerlerinden farklı ne yapabilirim? İnşaat sektörüne ne kazandırabilirim? İnsanların, daire sahibi olmak isteyen yatırımcılara ne sunabilirim?’ bu soruların yanıtlarını çok düşündüm. Ev almak isteyenlere, yatırımcılara ne istediklerini, beklentilerini, hayallerini sordum. Okulda ve işte sürdürdüğüm projelerde insanların cevapları ve benim hayallerim, tecrübelerimin artmasına, satış pazarlama alanında uzmanlaşmamı sağladı. Güzel sonuçlara da ulaştım. Daha sonra 2019 temmuz ayında Alanya’ya döndüm. 35 yıldır inşaat sektöründe olan, büyük projelere imza atmış aile şirketimiz Kurt Safir inşaatta aktif olarak çalışıyorum. ‘EN BÜYÜK PROJEMİZ: MUTLU KONUT SAHİPLERİ VE YATIRIMCILAR’ - Kur tSafir İnşaat olarak inşaat sektöründe pek çok başarılı işe imza attınız, halen de projelere devam ediyorsunuz. Bugüne kadar yaptığınız projelerden ve plan halinde olan projelerden bahseder misiniz? 35 yıldır piyasada büyük projelere imza atan Kurt Safir İnşaat Şirketimiz. Dünyanın hemen hemen her bölgesinden insanları konut sahibi yapan, lüks site, rezidans ve villa konutları ülkemize kazandıran bir firmadır. 60’dan fazla projeye imza attık. Alanya’mızın yanında Antalya, İzmir, İstanbul ve Rize’de de projeler yaptık. Aktif olarak yaşadığımız kent Alanya’da proje yapmayı sürdürüyoruz. KurtSafir uzun yıllardır kaliteli, güvenli, sağlam inşaat mantığını sürdürmüş ve sürdürmeye devam etmekte. Bugüne kadar toplamda 3 binden fazla konut yapıp satan, sattığı konutların sahiplerinin memnuniyetini, güvenini kazanmış yıllardır yaşanılan konutlarında huzuru sağlamış bir firmadır. ‘ALANYA VE ÜLKEYE DEĞER KATIYORUZ’En büyük mutluluğumuz ise bizden konut alan değerli misafirlerimizi tanıma fırsatı yakalayarak, onların yaşam alanlarını seçmede bizi tercih etmiş olmaları. Bize güvenen, huzurlu misafirlerimizin bizlere verdiği mutluluk, işimize olan inancımızı daha da arttırarak daha iyi işler yapmamızda en büyük motivasyonumuz oluyor. İşin aslında, bizim en büyük hedefimizi gerçekleştiriyor, mutlu konut sahibi ve yatırımcılar. Bunu da 35 yıldır büyüyerek devam eden tecrübemiz ve güvenimiz ile sağlıyoruz. Kurt Safir inşaatın şu anda aktifte hazır 4 projesi, ‘’Granada Residence, Granada Vip Villas, Euro 16 Residence, Euro 20 Residence’’ ile inşaat halinde 2 projesi ‘’Euro 21 Residence ve Alfirdaus Residence” projeleri vardır. Planlama aşamasında da uzun yıllar devam edecek projelerimiz mevcut. Kurt Safir İnşaat proje yapmaya, misafirlerimizi konut sahibi yapmaya, Alanya’mıza hizmet etmeye, ülkemize değerler kazandırmaya devam edecektir. ‘ÜLKEMİZİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR VE ALDIĞI ÖNLEMLERDEN SONRA İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YOĞUN TALEP YAŞANDI’- Koronavirüs pandemisi pek çok sektörü etkiledi. Hem inşaatı yapan hem de satan bir şirket olarak emlak ve inşaat sektörünü nasıl değerlendirirsiniz? Koronavirüs beklenmedik şekilde ülkemizi derinden etkiledi. İnşaat sektörüne ise olumlu yönde etkisi oldu. Sektörümüzde talepler daha da yoğunlaştı. Yatırımcıların dikkat ettiği üç şey oldu. Bunlar, ülkemizin sağlık alanındaki çalışmaları, pandemi sürecinde alınan önlemler ve güvenli evler. Ülkemizin yaptığı sağlık çalışmaları tüm dünyanın gözünde olumlu etkiler oluşturdu. Alanya’mıza gelen turistler, temelli yaşamak ve burada ticaret yapmak gibi düşüncelerine ciddi yatırımlar yapmaya karar verdiler. Buradaki hayat, buradaki güvenliği, buradaki sağlık çalışmaları ve yaşam kalitesi gelen turistleri etkiledi. Çoğu sektör maalesef olumsuz etkilense de inşaat sektörü olumlu etkilenmiş oldu ama umarım bu pandemi süreci bir an önce son bulur ve tüm sektörler eski günlerine döner. ‘YATIRIMCILAR, YATIRIMLARININ DEĞER KAZANDIĞINI ANLADI’- Pandemi döneminde inşaat sektöründe olmanın artıları ve eksileri neler oldu? Pandemi dönemi inşaat sektörüne artıları talebin yoğunluğu ve yatırımcıların ortaya çıkmasına neden oldu. Yabancı yatırımcılar Türkiye’nin günden güne artan değeri ve talebin farkına vararak yatırım için özellikle Alanya’yı tercih etmeye başladı. Alanya’da yaşam kalitesinin ve fırsatların farkına varmış oldular. Burada yatırımın kazanç sağladığını, konut, arsa vb. yatırımların değer kaybetmediğini aslında günden güne artarak değer kazandığını gördüler. Bunlar artılarımız eksisine ise sadece inşaat maliyetlerinin artışı diyebilirim. Çünkü söylediğim gibi pandeminin inşaat sektörüne artıları oldu. Umarım bu şekilde sektörümüz gün geçtikçe değerini korur ve arttırır. ‘YABANCI YATIRIMCILAR VATANDAŞLIK ALABİLİYOR’- Yurt dışından gayrimenkule gelen yoğun talep olduğunu gözlemliyoruz. Yabancı yatırımcılar neden Alanya'yı tercih ediyor, talepten memnun musunuz? Alanya’mız tarihi doğal kültürel ve havasıyla yabancı yatırımcının vazgeçilmezi haline geldi. Burada yatırım yapan yatırımcılar yatırımlarının değerini koruduğunu gün geçtikçe değerinin arttığını görüyorlar. Alanya’mıza yatırımların kazanç sağlamasının artan olumlu gelişmelerin yapılan güzel çalışmaların etkileri yatırımcıların ilgi odağı haline getiriyor bölgemizi. Ayrıca ülkemiz, yabancı yatırımcılar için bir vatandaşlık hakkı da tanıyor. Ülkemizde yatırım yapan tapu sahibi yabancılara vatandaşlık hakkı veriliyor. Bir tapu ile anne, baba ve 18 yaş altındaki çocuklar vatandaşlık alarak ülkemizin yeni vatandaşları olabiliyor. Gördüğümüz yoğun ilgi ve talep ile Alanya’mızın değerinin daha da arttığı, yatırımların yoğunlaştığı günler bizi beklemekte. ‘AMACIMIZ ALANYA’YI TANITMAK VE DAHA FAZLA ZİYARETÇİ ÇEKMEK’- Alanya sevdalısı iş insanlarındansınız. Kentimizin tanıtımı için sponsor olduğunuz I Go To School filminden bize bahseder misiniz? ‘’I Go To School’’ filmine sponsor olmamız şu şekilde başladı, bizim Kazakistan’dan gelmiş bizimle birlikte işbirliği yapan ve Alanya’mızda konaklayan Kazakistanlı prodüktör Alua Konarova hanımefendi bize ünlü Yapımcı ve oyuncu Nurlan Koyanbayev’den bahsetti. Kendisinin pandemi sürecinde İstanbul’a taşınıp orada yaşamaya karar verdiğini, film sektöründe çalışmalar yapmak için İstanbul’da Kadir Doğulu'yla birlikte yapım şirketi kurduklarını ve Türk-Kazak iş ortaklığıyla film için çekim yaptıklarını aktardı. Biz de tanışmak ve Alanya’mızı göstermek için Nurlan Koyanbayev’i Alanya’ya davet ettik. Kendisi, 3 gün boyunca bizim misafirimiz oldu. Alanya’mızı ve yaptığımız projelerimizi kendisine gösterdik. Burayı çok beğendiler. Doğal tarihi güzelliklerimize, sahilimize, havamıza hayran kaldılar. Nurlan Bey’in, Kazakistanlıların burada yoğun bir yerleşime ve yaşama sahip olmaları dikkatini çekti. Alanya’mızın tanıtımı, şehrimizin güzelliklerini, huzurunu, mutluluğunu Kazakistan halkına göstermek için Nurlan Bey’e burada film çekmeleri halinde kendilerine yardımcı olacağımızdan ve çekim mekanlarını ayarlayacağımızdan bahsederek teklif sunduk. Kendisi bu fikri beğenip bu kadar güzel bir şehirde çekimleri yapmaktan memnuniyet duyacağını söyledi. Daha sonra beni Kadir Doğulu'yla tanışmaya ve onunla görüşmeye İstanbul’a davet ettiler. İstanbul’da toplantı yaptık. Toplantı sonucunda İstanbul’da çekecekleri filmi, Alanya’da çekmeye ikna ettik. Kadir Doğulu gibi mütevazi ve başarılı işlere imza atmış değerli bir sanatçıyı tanımaktan çok memnuniyet duydum. Toplantının ardından el sıkıştık ve film ekibi Alanya’ya geldi. Tüm ekibi burada ağırladık. Çekimler 4 hafta sürdü. Alanya’mızın tüm güzellikleri film karelerinde yerini aldı. Film sürecinde gerekli olan tüm ev ve ofis çekimlerinde de ev sahipliği yaptık. Film de ben de oynadım, bu fırsat için teşekkür ederim. Nurlan Koyanbayev ve Kadir Doğulu'yla tanıştığım için çok mutluyum kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum. Filmin başrol oyuncuları, Nurlan Koyanbayev, Ramazan Amantay, Altynshash Shayakhmetova ve değerli Hindistanlı oyuncumuz Avika Gor’a teşekkür ediyorum. Yazarımız Sabit Rakhimbayev’e ve değerli Alua Konarova’ya da çok teşekkür ediyorum. ‘I GO TO SCHOOL, ALANYA’NIN TANINMASINI SAĞLAYACAK’- Filme sponsor olma fikri nasıl gelişti? Bu film, Alanya'nın tanıtımına ve işlerinize yansır mı? Filme sponsor olma fikri anlık gelişti. Filmin Alanya’da çekilmesi halinde kentimize olumlu etkisi olacaktı. Biz bir inşaat şirketiyiz, evet ama kentimize gelen misafir sayısı bizi mutlu ediyor. Tüm sektörlerin, burada yaşayanların, çalışanların çoğunun kazanç elde etme turizm kenti olduğumuz için turiste bağlı. Bu nedenle burada film çekilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırdık. Destek teklifinde bulunduğumuzda Nurlan Koyanbayev ve Kadir Doğulu sponsorluk sundu. Bizde değerlendirip kabul ettik. Alanya’nın tanıtımına etkisi çok olacak. Nurlan Bey’lerin bir önceki filmi, Kazakistan’da gişe rekorları kırdı inanıyoruz ki daha da tempolu ve coşkulu bu filme talep yoğun olacaktır. ‘I Go To School’’ bizzat sette yer alan biri olarak söyleyebilirim ki romantik komedi tadında filmimiz çok beğenilecek. İnşaat sektörüne de ayrıca olumlu etkisi olacak çünkü filmi izleyen seyirciler, yatırım yapmak, Alanya’mızda yaşamak ve bu güzellikleri görmek için ziyarette bulunacaktır. ‘BU KENT KELİMELERE SIĞMAZ. GÖRMEK VE YAŞAMAK GEREKİR’- Alanya'yı hiç tanımayan birine burayı nasıl anlatırdınız? Burayı kelimelerle anlatmak yeterli gelmez. Alanya’yı gezdirmek bu güzellikleri göstermek ve yaşatmak lazım. Alanya’mız doğal güzellikleri tarihi ve kültürel güzellikleri, eşsiz manzarası, masmavi denizi, kumsalı, tropikal meyveleri ve lezzetleriyle görüp gezenlerin hayran kaldığı bir kent. Mükemmel bir şehirde yaşıyoruz. Alanya anlatılmaz, yaşanır. ‘35 YILLIK TECRÜBE İLE KALİTE VE GÜVENLİ YAPILARIN ADRESİYİZ’- Kente gelecek olan yatırımcılar neden Kurt Safir İnşaat'ı tercih etmeli? Alanya yatırım için doğru bir yer mi? Kurt Safir kalitenin, güvenin mimarisidir. Kurt Safir 35 yılın verdiği tecrübe ile yapılan konutların sağlamlığı ve oluşan huzurun adresidir. Yatırımcılar yaptığımız projeleri ve hizmetleri gördüklerinde tercihlerini bizden yana kullanıyorlar. Yatırım yapan konut sahibi olan misafirlerimize halen hizmet etmeye, arkadaşlık yapmaya devam ediyoruz. Sorunları olduklarında bir ihtiyaçları olduklarında adresleri hep biziz. Mutluyuz, onların tebessümü bize teşekkür etmeleri bizim için yaptığımızın karşılığıdır. Kurt Safir’i tanıdığı zaman misafirlerimiz tercihinin olumlu sonuçlarını yatırımının kazancını görüyor ve memnun kalıyorlar. Alanya’mız yatırımın doğru adresidir. Değeri her geçen gün artış göstermekte ve artmaya devam edecektir. - Pazartesi Sohbeti'ne katıldığınız için teşekkür ederiz. Eklemek istediğiniz bir şey var ise dinlemek isteriz. Rica ederim. Keyifli sohbetiniz için ben teşekkür ederim. Alanya’mız için hizmet etmeye, yeni projelere imza atmaya ve değerini arttırmaya elimizden geldiğince devam edeceğiz. Herkese çok teşekkür ederim. PAZARTESİ SOHBETİ - EBRU AKARPAT
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.