Hafta içi sezonun en isteksiz, en kötü oyunu ile Türkiye Kupası'ndan elenerek finale çıkamayan Alanyaspor, Konyaspor'a da yenilerek hayal kırıklığı depreminin artçı şokunu yaşadı. Alanyaspor bu mağlubiyetle lig dördüncülüğü için yarıştığı Trabzonspor'un 6 puan gerisine düşmekle kalmadı, beşincilik için yarışanları da mutlu etti. Maç öncesi Çağdaş Hoca yine kadroda değişikliklere gitti. Kadzior, Efecan ve Babacar'ın sakatlıkları ile kanatlarını kaybeden Çağdaş Atan, sağlam kanat oyuncuları Tayfur, Davidson ve Mustafa'yı da kenara alarak maça kanatsız başladı. *** Maçın hemen başında Umut ile çok net bir pozisyon yakaladık ama oyuncu kötü bir vuruş yapınca sonuç çıkmadı. Alanyaspor sahaya yerleşerek maçta üstünlüğünü kabul ettirdiği anlarda Konyaspor'un duran topla ilk atağında golü bulması, bize futbolda iyi oyunun değil sonucun önemli olduğunu gösterdi. Alanyaspor ilk yarıda alışageldiğimiz gibi pas oyununu devam ettirdi ama üçüncü bölgede kanatsız kuş gibi kalınca sonuca gidemedik. İlk yarıda isabetli şutumuz yok, doldur boşalt ortaları ile isabetimiz olmayınca soyunma odasına mağlup girdik. İlk yarının en önemli ayrıntısı, bize de artık sıradan gelen topla pas oyunumuz karşısında oyunu bize veren ama pozisyonları bulan bir Konyaspor var idi. Sen kanat oyuncularını kenarda tutarak Umut'tan sol kanat yaparsan, hiç kusura bakma hocam bunun baş sorumlusu sensin. Alanyaspor'un bu oyunu ile sabaha kadar oynasak kazanabileceğimizi düşünmüyorum. *** İkinci yarıda Çağdaş Atan'dan hamleler beklerken, bizim gibi maçı izleyen hoca bu hamleleri yapmakta gecikince, kontra oyunu ile Konyaspor'un net ataklarını izlemeye başladık. Alanyasporlu oyuncular yan pas, geriye pas oyunu ile istatistiği yükseltmeye çalışırken rakip akıllı oyunu ile sonuca gitmeyi başardı. Bu maç özelinde maçın genel fotoğrafı, Çağdaş Hoca bir şeyler denemek istedi ama başarılı olamadı. Sen rakip kaleye 1 isabetli şut atamıyorsan orada futbol değil, tercihler konuşulur. Evet, kupa maçının artçı şokunu yaşadık. Bugün sahada kazanacak oyunu da oynamadık ama maçın hakemine de bir çift sözüm olacak. İkinci yarının hemen başında Rahmanoviç'in ikinci sarıdan atılmaması maçın kırılma anıdır. Hakemin bu tavrını gören İlhan Hoca bu pozisyonun ardından oyuncusunu anında kenara aldı.Alanyaspor sadece maçı değil, sakatlıkların yanı sıra Tzevallas, Bareiro ve Ceyhun'un da kart cezası durumuna düşmesiyle haftayı komple kaybetti. Hani bir çok maçta yenilsek bile zevk alıyordum diyordum ya, bu maçta bırakın zevk almayı, daha çok kendimi korku tünelinde hissettim. Klasik söz haline gelen sözle yazıma son veriyorum: "Bu maç bitti artık, önümüzdeki maçlara bakacağız." Anlayana!
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.