‘Kültürlerarası Stratejik Bağlantı Uygulamalı Eğitim Programı’ başladı

baboli

Global Mod
Global Mod
‘Kültürlerarası Stratejik Bağlantı Uygulamalı Eğitim Programı’ başladı
YEE İstanbul Eğitim Merkezinde düzenlenen “Kültürlerarası Stratejik İrtibat Uygulamalı Eğitim Programı”nın açılışına YEE Lideri Prof. Dr. Onur Ateş ve Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç katıldı.

Açılışta konuşan Ateş, Türkiye ile Bosna Hersek içinde tarihten gelen dostluk ve akrabalık münasebetlerini her alanda daha da güçlendirmeye çalıştıklarını, iki ülke içindeki bağlantılara, kültürel ve insani alanlarda daha fazlaca muhteva kazandırılmasına büyük ehemmiyet atfettiklerini söylemiş oldu.

Kültürlerin birbirlerinin tamamlayıcıları olduğuna değinen Ateş, “Yunus Emre Enstitüsü kurulduktan daha sonra birinci merkezimiz Saraybosna’da açıldı. Bu da Bosna Hersek’in Türkiye ve Yunus Emre Enstitüsü için ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. beraberinde Bosna Hersek’i Türk kültür köklerinin yansıması olarak yani bir arada yaşadığımız ve oluşturduğumuz bir medeniyetin kesimi olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Erdem Ateş, faal bir aksiyon tipi olarak ‘barış’ı önemsediklerini vurgulayarak, YEE olarak temel gayelerinin ‘selam’ külçeşidini dünyada yaygınlaştırmak olarak deklare etti.

Büyükelçi Adis Alagiç ise Yunus Emre Enstitüsünün Balkanlardaki barışın daha da güçlendirilmesi ismine pek kıymetli bir misyon edindiğine dikkati çekerek, Yunus’un kozmik barış iletisini, Enstitünün yürütmüş olduğu eğitim, kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında muvaffakiyetle bütün dünya ülkelerine ulaştırdığını tabir etti.

bu biçimde bir programın modülü olmaktan duyduğunu memnunluğu lisana getiren Alagiç, gelecekte de Yunus Emre Enstitüsü ile bir arada bu biçimdesine yararlı, beşere dokunan bilimsel etkinlikler yaparak dünya barışına katkı sağlamak istediklerini aktardı.

Alagiç, Boşnakların gereksinimi olan her şeyin Türkiye’de bulunduğunu vurgulayarak, “Girişimcilik, sivil toplum kuruluşları ve dernekçilik, ticaret, yatırımlar, ileri teknoloji, devletçi anlayış. Bütün bunlardan daha fazlaca etkileşime girerek istifade edebiliriz. Bilhassa bugün başlayan programla birlikte bağlantı alanında değerli katkılar sunulacağını düşünüyorum.” tabirlerini kullandı.

Üç hafta boyunca devam edecek Kültürlerarası Stratejik Bağlantı Uygulamalı Eğitim Programı, “Stratejik Analiz”, “Stratejik İletişim” ve “Stratejik Angajman” modülleri üzerinden ilerleyecek.

Türkiye’nin önde gelen akademisyen, diplomat, bürokrat, sanatçı, iş insanı, asker ve gazetecilerinin katkıları ile seminerler ve atölye çalışmaları ekseninde uygulamalı olarak devam edecek programa, Türkiye’de yaşayan, Türkiye’de yükseköğrenim görmüş ya da görmekte olan, Türkçe bilen Bosna Hersek vatandaşları katılacak.

Programda Adis Alagiç, Deniz Ülke Arıboğan, Havva Kök Arslan, Onur Ateş, Şekip Avdagiç, Melih Barut, Mesut Hakkı Caşin, Burak Küntay, Fikret Özer, Erkan Latife, Hasan Şehoviç, Görgün Taner, Emel Topçu, Erhan Türbedar, Osman Can Ünver, Ali Murat Vural ve Ahmet Yıldız eğitim ve seminer vermek için yer alacak.

Programın ikinci basamağının ise Saraybosna’da yapılması planlanıyor.