KPSS soruları ve karşılıkları 2021! ÖSYM Genel Yetenek- Genel Kültür soru kitapçığını…

baboli

Global Mod
Global Mod
KPSS soruları ve karşılıkları 2021! ÖSYM Genel Yetenek- Genel Kültür soru kitapçığını…
KPSS karşılık kitapçığı ne vakit açıklanacak? KPSS lisans imtihanları bugün Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavıyla başladı. Öğlenden daha sonra saat 14.45’de Eğitim Bilimleri oturumlarıyla devam edecek. Her yıl milyonlarca adayın beklediği imtihan maratonu Ağustos ayı içerisinde öbür imtihanlarla devam edecek.. KPSS’nin birinci oturumu olan bu imtihanda adaylara toplam 120 soru için 130 dakika verildi. Kamu Çalışanı Seçme İmtihanında her test kendi ortasında değerlendirmeye tutulurken 4 yanlış karşılık 1 yanlışsız karşılığı eleyecek. İmtihandan çıkan adaylar için en değerli nokta ise KPSS soru ve karşılıkları oluyor. Kurumlar çoklukla alımlarda 70 puanı alt hudut olarak belirlerken adaylar imtihanda verdikleri yanlışsız ve yanlış cevapları karşılaştırarak puan hesaplaması yapıyor. Pekala KPSS soruları ve karşılıkları bugün yayınlanacak mı? İşte 2021 KPSS lisans soru ve karşılık kitapçığının yayınlanma tarihi…

2021 KPSS Soru ve Karşılıkları Yayınlandı Mı?

KPSS soru ve karşılıkları ÖSYM AİS üzerinden ilan ediliyor. Yalnızca imtihana katılan adaylar karşılık kitapçığına erişim sağlayabiliyor. ÖSYM ekseriyetle imtihan düzenlendikten daha sonra 2 saat içerisinde karşılıkların yüzde 15’lik kısmını adayların erişimine açıyor. Lakin öğlenden daha sonra yapılacak Eğitim Bilimleri oturumunun olması sebebiyle bugün soru ve yanıtların yayınlanması beklenmiyor. KPSS karşılık kitapçığının 2 Ağustos Pazartesi günü açıklanması ön görülüyor.

KPSS İmtihanı Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Genel Yetenek ve Genel Kültür imtihanlarında sözel ve sayısal kısımdan 60’ar soru yöneltilecek. Sözel kısımda üniversite mezunu adayların akıl yürütme, lisan bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorular hazırlanırken sayısal kısımda mantıksal muhakeme marifetleri test edilecek. KPSS imtihanında 4 yanlış karşılık 1 hakikat cevabı saf dışı bırakacak. İşte KPSS imtihanı değerlendirmesi;

KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek Oturumu Saat Kaçta Sona Erecek?

1 Ağustos Pazar günü sabah saat 10.15’de başlayacak KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunun birinci 100 dakikası ve son 15 dakikası içerisinde imtihandan çıkılmayacak. Saat 10.15’de başlayan imtihan 130 dakika sürecek ve 12.25’de adaylar imtihandan çıkacak. Üstte belirtilen saatler haricinde adaylar her ne sebepten olursa olsun imtihan salonunu terk ettikleri takdirde salona tekrar alınmayacak ve imtihanları geçersiz sayılacak.

Öğlenden daha sonra Eğitim Bilimleri İmtihanı Yapılacak!

Genel Yetenek-Genel Kültür imtihanlarının akabinde 1 Ağustos Pazar günü Eğitim Bilimleri imtihanı düzenlenecek. Eğitim Bilimleri imtihanlarına üniversitelerin Fen Edebiyat, Eğitim Bilimleri Fakültelerinden mezun olan yahut mezun olabilecek durumda olan adaylar katılacak. Adaylar KPSS Eğitim Bilimleri İmtihanından aldıkları puanlara nazaran MEB tarafınca yapılan alımlara müracaat yapabilecek. İşte Ağustos ayı içerisinde yapılacak KPSS imtihan tarihleri;

KPSS Alan Bilgisi İmtihanları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu İdaresi, Milletlerarası Münasebetler, Çalışma İktisadı ve Sanayi Bağları: 7 Ağustos 2021, saat 10:15

KPSS Alan Bilgisi İmtihanları 2. Oturum Cumartesi Öğlenden daha sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 7 Ağustos 2021, Saat: 14.45

KPSS Alan Bilgisi İmtihanları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 8 Ağustos 2021, Saat: 10.15

ÖABT TARİHİ, İMTİHAN SAATİ : 15 Ağustos 2021, Saat: 10.15 / ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı İmtihan Saati : 14.45