KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans imtihanları ne vakit? ÖSYM 2022 imtihan tarihlerini deklare etti!

baboli

Global Mod
Global Mod
KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans imtihanları ne vakit? ÖSYM 2022 imtihan tarihlerini deklare etti!
2022 KPSS imtihan tarihleri, ağır bir biçimde araştırılmaya başlandı. Aldıkları eğitimleri kamu kurumlarında kıymetlendirme gayesi olan milyonlarca mezun KPSS imtihan takvimini gündemlerine aldı. ‘Kamu Çalışanı Seçme Sınavı’ olarak da bilinen imtihanlarda Eğitim Bilimlerinden Alan Bilgisine, Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumlarından ÖABT imtihanlarına kadar biroldukca kategori bulunuyor. Bilhassa kamu kurumlarında işe girmek isteyen adaylardan KPSS puan koşulu aranıyor. İmtihan hazırlıklarına başlayan adaylar KPSS müracaat tarihlerini öğrenmek istiyor. Müracaat süreçleri her yıl olduğu üzere bu sene de ÖSYM AİS üzerinden yapılacak. Pekala 2022 KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim (lise) imtihanları ne vakit? İşte imtihan ve müracaat tarihleri…

2022 KPSS Ortaöğretim Ön Lisans ve Lisans İmtihanları Ne Vakit?

Memur olma maksadı olan öğrenciler için bu yıl tüm KPSS oturumları düzenlenecek. KPSS lisans imtihanı (Genel Kültür-Genel Yetenek) 31 Temmuz’da, KPSS Alan Bilgisi oturumları 6-7 Ağustos, KPSS ÖABT ise 14 Ağustos’ta yapılacak. İki yıllık üniversite mezunlarının katılacağı KPSS ön lisans imtihanı ise 2 Ekim 2022 tarihinde düzenlenecek. Lise mezunlarına yönelik KPSS ortaöğretim imtihanı 6 Kasım günü yapılacak.

KPSS Müracaatları ÖSYM AİS Üzerinden Yapılacak!

KPSS imtihan müracaat süreçleri belirlenen tarihler içinde ÖSYM Aday Süreçleri Sistemi (AİS) üzerinden alınacak. İmtihan fiyatlarını mutabakatlı bankalar yahut e-Ödemeler kısmından yatırılacak. Müracaat süreçleri girilecek imtihana nazaran değişkenlik gösteriyor. KPSS lisans imtihanı müracaatları 24 Mayıs-6 Haziran, ön lisans imtihanı müracaatları 3-15 Ağustos, lise mezunlarının katılacağı ortaöğretim imtihanı müracaatları ise 1-13 Eylül 2022 tarihleri içinde alınacak. Belirlenen tarihlerde imtihan fiyatını yatırmayan adayların müracaatları geçersiz sayılır.

KPSS Ortaöğretim ve Ön lisans İmtihanına Katılacaklar Dikkat!

KPSS ortaöğretim ve ön lisans imtihanı 2 yılda bir düzenlendiği için adayların imtihanlardan elde ettikleri puanlar 2 yıl boyunca geçerlidir. Lisans imtihanlarının geçerlilik müddeti ise 1 yıl ile sonludur. Lise mezunlarının gireceği KPSS ortaöğretim imtihanında Genel Kültür-Genel Yetenek oturumlarından toplam 120 soru yöneltilmektedir. Ön lisans imtihanlarında ise Genel Kültür-Genel Yetenek kısmından 120, DHBT-1 ve 2’den ise 20’şer soru yöneltilir. 4 yıllık üniversite mezunlarının katılacağı imtihanlarda Genel Kültür-Genel Yetenek oturumundan 120, Eğitim Bilimleri imtihanından 80, Alan Bilgisi imtihanlarından 40 ve ÖABT imtihanından 75 soru sorulur.