Konyaspor’da Ahmet Çalık’ın mukavelesiyle ilgili karar! Tüm fiyat ailesine ödenecek

Semedov

New member
İttifak Holding Konyaspor, Ahmet Çalık’ın mukavelede dönem sonuna kadar olan fiyatı ailesine ödeyecek.

Yeşil-beyazlı kulüp idaresi, 11 Ocak Salı günü geçirdiği kaza kararı hayatını yitiren futbolcu Ahmet Çalık’ın, bu dönem sonuna kadar mukavelesinde yer alan fiyatı ailesine ödeme sonucu aldı.

Ankara doğumlu olan ve Gençlerbirliği alt yapısında yetişen Ahmet Çalık, bugüne kadar Gençlerbirliği ve Galatasaray’da forma giydi. Akabinde 5 Ekim 2020 tarihinde de Konyaspor’a transfer oldu. Ahmet Çalık, 26 Aralık 2021 tarihinde de yeşil-beyazlı kulüple kontratını 3 yıllığına daha uzatmıştı.

ARAÇ ANKARA-NİĞDE YOLUNDA ŞARAMPOLE DEVRİLDİ

Ankara-Niğde otoyolunda seyir halinde olan Ahmet Çalık’ın kullandığı araba, sabah saatlerinde Gölbaşı Hacılar mevkisinde devrilmişti. Futbol mesleğini İttifak Holding Konyaspor’da sürdüren ulusal futbolcu, 27 yaşında ömrünü kaybetmişti.

NİKAH TARİHİ ALMAYA GİDİYORDU

Ankara’da geçirdiği kazada hayatını yitiren genç futbolcu Ahmet Çalık’ın, bugün grubun müsaade günü olduğu için şubat ayında yapmayı planladığı evlilik niçiniyle Ankara’ya nikah tarihi almaya gittiği ortaya çıktı. Şubat ayı için nikah tarihi almayı planlayan Çalık ve nişanlısı, yaz ayında da düğün düşünüyordu.

İSMİ YAŞATILACAK, 6 NUMARALI FORMASI İSE MÜZEDE YER ALACAK

Yeşil-beyazlı kulüp ise Ahmet Çalık’ı ismini tesis yahut stadın bir kısmına vererek yaşatmayı planlıyor. Öte yandan genç futbolcunun giydiği 6 numara forma emekli edilerek kulüp müzesine konulacak.

SİVASSPOR MAÇINDA TARAFTARA SON ÜÇLÜĞÜNÜ ÇEKTİRDİ

Başarılı futbolcu Ahmet Çalık’tan geriye Demir Küme Sivasspor maçında ısınmak için alana çıktığı sırada taraftarın tezahürat yapması üzerine üçlü çektirmesi, toplumsal medyada yayınlanan imajlar ve kulüp tarafınca yapılan röportaj manzaraları kaldı.

“SEZONU KAZASIZ BELASIZ BİTİRMEMİZ GEREKİYOR”

Konyaspor Kulübü’nün toplumsal medya hesaplarından yayınlamak için 9 Mayıs 2021 tarihinde yaptığı son röportajda dönemi kazasız belasız bitirmek istediklerini lisana getiren Ahmet Çalık, ’niçin 6 numaralı forma’ halindeki soruya ise ”Normalde ben 5 numarayı fazlaca seviyorum. 6 numarayı da Ankaralı olduğum için almıştım” diye yanıt verdi.

Kadro arkadaşı Abdülkerim Bardakçı hakkında da konuşan Çalık, ”Abdülkerim Bardakçıyla saha içerisinde epeyce güzel anlaşıyoruz. Pandemi olmasa dışarıda da hoş vakit geçirebileceğimizi düşünüyorum. Onu hayli seviyorum” dedi.

Teknik Yönetici İlhan Palut ile ilgili soruya ise Çalık, ”İlhan hocamızın tüm futbolcularla irtibatı fazlaca güçlü. Oynamayan oyuncuya ise nasıl yaklaşacağını epeyce yeterli biliyor. Benimle de irtibatı iyi” biçiminde karşılık verdi.

hayatındaki en memnun an ve Konyaspor’u niye tercih ettiği tarafındaki sorulara ise Çalık, şunları söylemiş oldu:

”Hayatta en keyifli olduğum an ise Ulusal Ekibe birinci seçildiğim an diyebilirim. Konyaspor’a gelmedilk evvel öbür gruplardan da teklif aldım. Bir ağabeyimle konuştuğumda ise bana burayı önerdi. Büyük bir topluluk olduğunu söylemiş oldu. Konyaspor’u dışarıdan gözlemlediğim vakit ise Galatasaray’da da oynarken karşı karşıya geldim. Konyaspor’la oynadığımız her deplasman güç bir deplasmandı. Taraftarı, stadı ve futbol kenti olması burayı tercih etmemde kıymetli rol oynadı. Aile ortamının olması yeterli ki dedirtiyor beşere. Düzgün ki burayı seçmişim.”

Çalık’ın 1922 yılında kurulması niçiniyle bu yıl 100’üncü yılını kutlayacak olan yeşil-beyazlı kulüp için, ”Konyaspor’un 100’üncü yıl dönemi bizim için kıymetli bir dönem. Umarım kulüp ismine taraftar ismine her şey hoş olur. Lakin evvel bu seneyi kazasız belasız bir bitirelim. Başarılarla son maçlarla kazanalım inşallah” demesi dikkatleri çekti.

ESKİ KADROSU GENÇLERBİRLİĞİ DE AHMET ÇALIK’I BU TÜRLÜ ANDI

Gençlerbirliği grubu, maçtan evvel ısınırken Ahmet Çalık forması giyerken, Adanaspor ise attıkları birinci golün akabinde Ahmet Çalık forması çıkardı.

Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasında Gençlerbirliği, alanında Adanaspor’u ağırladı. Müsabaka deplasman grubu Adanaspor’un 3-0 üstünlüğü ile sona erken karşılaşma öncesi ve esnasında, trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu Ahmet Çalık’ın unutulmaması dikkat çekti.

Gençlerbirliği’nin birinci 11’i karşılaşma öncesi ısınırken, Ahmet Çalık’ın yüzünün bulunduğu formalarla yeşil alana çıktı. Gençlerbirliği, 1 Temmuz 2011’den 13 Ocak 2017’ye kadar formasını giyen Ahmet Çalık’ı bu biçimde andı. Adanaspor’da ise 51. dakikada ağları sarsan Tetteh, Ahmet Çalık forması çıkararak hayatını yitiren futbolcuyu andı.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Spor Arena (@sporarena)’in paylaştığı bir gönderi