Klimalarda uzaktan denetim, yüksek konfor

Muhendis

New member
Geleceği referans alan teknolojisiyle hava kalitesine bedel katmanın ötesine geçen Mitsubishi Electric, imza attığı yeniliklerle iklimlendirme sistemlerinin denetim standartlarını bir daha tanımlıyor. Taşınabilir izleme teknolojisi MELCloud ile klimaları uzaktan yönetme özgürlüğü sağlayan Mitsubishi Electric; soğutma, ısıtma ve ısı geri kazanımlı havalandırma sistemlerini bilgisayar, tablet yahut akıllı telefon kullanarak internet üzerinden uzaktan ayarlama imkânı sunuyor.

Mesken, yazlık ya da ofis fark etmeksizin oturduğunuz yerden klimayla ilgili tüm ayarlamaları yapmak, yoldayken “Acaba klimayı kapattım mı?” diye tasaları geride bırakmak ya da daha konuta varmadan serin bir oda hazırlamak. Tüm bunlar Mitsubishi Electric’in bulut tabanlı MELCloudTM teknolojisi ile mümkün… Taze hava tecrübesini epeyce daha pratik hale getiren MELCloudTM teknolojisi, klima kullanıcılarının kimi bazı dışarıdan birtakım bazı da kumanda aramak için koltuklarından kalkmadan tüm sıcaklık-soğukluk derecesini bilgisayar, tablet yahut akıllı telefon kullanarak internet üzerinden denetim etmesini, tüm talimatların uzaktan bir dokunuşla yerine gelmesini sağlıyor.

ömrü kolaylaştıran, havaya kıymet katan teknoloji

Ferah bir iç atmosfer için klimalar, klimalar içinse uzaktan denetimli teknolojiler Mitsubishi Electric garantisiyle öne çıkıyor. Klima denetimini mobilleştiren teknoloji MELCloudTM, Mitsubishi Electric klima sistemlerinin tüm işlevlerini uzaktan yönlendirmek için tasarlandı. Açma-kapama durumu, çalışma modu, iç ortam sıcaklığı, kumanda süreçlerinin takibi ve epey daha fazlası… Üstelik fan zamanını değiştirmek, kanatçıkları ayarlamak, odanın sıcaklığını görmek ve sıcaklık ayarını değiştirmek üzere süreçleri de süratli ve pratik bir biçimde yapmak hayli kolay. İklimlendirme teknolojilerine yapay zekâyı entegre eden teknoloji devi, bu akıllı sistem yardımıyla sağladığı günlük, haftalık yahut mevsimsel vakit içindeyıcılarla bir yahut birden çok klimanın tek bir aygıt ve tek bir noktadan yönetilmesi için de ülkü.

Geçmişe yönelik raporlar, geleceğe yönelik planlar

Klimaların geçmişe dönük oda ve ayar sıcaklığındaki değişimler, çalışma modu oranları, güç tüketimi dağılım oranları üzere bilgilerin hepsi telefonda, tablette ya da bilgisayarda. Gelişmiş raporlama işleviyle yalnızca bütçeyi değil, dünyayı da koruyan MELCloudTM teknolojisi, kullanıcılara güç tasarrufu yapmak için gerekli bilgilere tüm bu aygıtlardan ulaşım imkânı sunuyor. Ayrıyeten hava durumu detaylarıyle donma muhafazası, yedi günlük oldukçalu-programlanabilir vakit ayarı ve tatil modu üzere geleceğe yönelik planlanmış biroldukça özelliği içeren ek işleve sahip. Tüm bu özellikleri kullanarak öncesinden ayarlama yapmak ve daima değişen hava şartları karşısında kullanıcıların hazırlıklı olmasını sağlamaksa epeyce pratik…

İstediğiniz her yerden tek tıkla denetim edin

Teknoloji denince akla gelen karmaşık sistemleri geride bırakan ve kullanıcı dostu paneliyle fark yaratan MELCloudTM, 7’den 70’e her insanın rahatlıkla kullanabileceği biçimde tasarlandı. Yaşlılar ya da hastalar konutta tek başına olduklarında da klimaları çarçabuk yönetmeye imkân tanıyor. Kullanıcılar, MELCloudTM’a bağlandıklarında arıza kayıt ve arıza bildirimlerine de hem aygıt kumandalarından birebir vakitte uzaktan erişim sistemleri üzerinden ulaşabiliyor. Üstelik birden çok klima ve yer olsa dahi hepsi tek bir MELCloudTM hesabından kullanıcı dostu orta yüzü yardımıyla kolay kolay denetim edilebiliyor. Daha pratik ayırt edebilmek hedefiyle yerlerin farklı ayrı çekilen fotoğraflarıyla alanlar özelleştirilebiliyor. Klimaların pozisyonu da Google Haritalar servisi aracılığıyla Harita üzerinden işaretlenebiliyor. Bu sayede birden çok pozisyonda birden çok klima olması durumunda, harita üzerinden kayıtlı bir pozisyona tıklayarak o pozisyondaki klimalara direkt erişim sağlanıyor.

Ulaşması en az kullanımı kadar pratik olan sistem; bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarla uyumlu uygulamayla fiyatsız olarak taşınabilir aygıtlara indirilebiliyor. Uygulamayı kullanmaya başlamak için denetim edilmesi istenilen klima sistemini seçip bu sisteme bir Wi-Fi orta yüzü uyarlamak kâfi. İnternet tarayıcılarının en son sürümleriyle çalışabilen uygulama, melcloud.com web sitesi üzerinden de kullanılabiliyor. Şayet internet teması kesilirse yahut klimada bir yanılgı oluşursa e-posta yoluyla arıza bilgisi paylaşılıyor. Ayrıca MELCloudTM ara yüzü yalnızca RAC/PAC sistemlerle değil, biroldukça VRF iç ünite ile uyumlu olduğundan fazlaca büyük mega projelerde de bu sistem kullanılabiliyor.

Denetim de konfor da size ilişkin

Her şeyi denetim altına alan teknoloji, bilhassa birden çok aygıtı yönetmek isteyen otel ve işletme sahiplerine de büyük kolaylık sağlıyor. Şayet MELCloudTM haricindeki tüm kumandaların klima üstündeki denetimi kısıtlanmak istenirse uygulama üzerinden klima uzaktan kumandası ve klima üstündeki tuşlar dahil kumandaların tüm yetkileri tek tuşla tanımlanabiliyor. MELCloudTM üzerinden yine aktifleştirilene kadar uzaktan kumanda yahut kablolu kumanda üzere hiç bir kumanda klimayı kapatamıyor, çalışma modunu yahut sıcaklığı değiştiremiyor. İşletme sahibi nerede olunursa olsun hesabına girerek kayıtlı tüm aygıtların denetim ve takibini internet ilişkisi sağlandığı sürece yapabiliyor.

Hibya Haber Ajansı