Kendilerini savcı ve polis olarak tanıttılar: Yaşlı çifti 81 bin TL dolandırdılar!

baboli

Global Mod
Global Mod
Kendilerini savcı ve polis olarak tanıttılar: Yaşlı çifti 81 bin TL dolandırdılar!
Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Uzunlar Mahallesinde yaşayan ve geçimlerini hayvancılık ve çiftçilik yaparak sağlayan Zafer-Emiş Çelik çifti, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının tuzağına düştü.

Zafer Çelik, bankadan kredi olarak çektiği 81 bin 300 lirayı dolandırıcıların telefonda yazdırdığı İBAN numarasına yatırdı.sonrasındasında ise şahıslara tekrar ulaşamadı. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan çift, jandarma karakoluna giderek şikayette bulundu.

“TELEFONU KATİYETLE KAPATMAMIZI SÖYLEDİLER”

Yaşananları anlatan Zafer Çelik, “Evimizin önünde bir şeylerle uğraşıyordum. Eşim de bahçede çalışıyordu. Elinde telefonla yanıma gelerek jandarmanın beni aradığını söylemiş oldu. Telefondaki şahıs, kimliğimi kaybedip etmediğimi sorduktan daha sonra kimliğimle bankadan para çekildiğini, hemen Manavgat’a savcılığa yahut karakola gelmem gerektiğini söylemiş oldu. Eşimle geleceğimi söyleyince eşimin kalmasını, köye jandarma gelip onunla görüşeceğini söylemiş oldu. Bu sırada benim ve eşimin telefonundan farklı şahıslar tıpkı anda konuşmaya başladılar. Telefonu katiyetle kapatmamamızı söylemiş olduler. Aracıma binip Manavgat’a gerçek yola çıktım. Yolda beni yönlendiren kişi, hatalılara operasyon yapılacağını benim de yardımcı olmamı istedi” dedi.

“ÇEKTİĞİM KREDİYİ VERDİKLERİ İBAN NUMARASINA YATIRDIM”

Şahısların altınlarını bozdurmasını ve bankada bulunan parasını çekmesini istediğini belirten Çelik, “Her ikisinin de olmadığını söyleyince bankaya kendilerinin talimat verdiklerini, çabucak başvurmam durumunda kredi çıkacağını söylemiş olduler. Bankaya gittim ve kredi müracaatında bulundum. Yarım saat içerisinde bana 81 bin 300 TL kredi verildi. Bu parayı verdikleri İBAN numarasına yatırmamı söyleyince huylandım. Fakat eşini orta sor şu an yanında jandarma ve banka bakılırsavlisi var. Ona 81 bin lirayı teslim ediyor dediler. Tıpkı anda eşimin telefonunu benim telefonuma bağlayıp eşimle görüştürdüler. Eşim yanında jandarmalar olduğunu banka vazifelisi Ayşe bayanın kendisine 81 bin lira verdiğini söyleyince çektiğim krediyi verdikleri İBAN numarasına yatırdım” diye konuştu.

“81 BİN LİRA VERDİ DİYE SÖYLEMEMİ İSTEDİLER”

Çelik konuşmasını şöyleki sürdürdü:

“Bana hastaneye gitmemi operasyonda alacakları kişiyi oraya getirip bana göstereceklerini söylemiş olduler. bir süre bekledikten daha sonra telefonumun şarjının bitmek üzere olduğunu söylemiş oldum. Köye gidip şarja takmamı daha sonra kendilerini aramamı söylemiş olduler. Köye geldim eşime parayı sorduğumda, kendisini aradıklarını eşin arayınca jandarmalar ve banka vazifelisi geldi 81 bin lira verdi diye söylememi istediler. Ben de sana bir şey yapacaklarından korktuğum için sana onların söylemiş olduği şeyleri söylemiş oldum deyince dolandırıldığımızı anladım. Çenger Jandarma Karakol ve Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayette bulundum. İnşallah bana bunu yapanlar en kısa müddette bulunur da diğerlerine ziyan veremezler. Benim çektiğim krediyi ödemeye gücüm yok”

KAYNAK: İHA