Kedinin keseden çıkışı

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader dün esgi yayla göçlerini annadıverdim ıcıg size. Böön gene engi yayla işine devam edelim. Yaylaya vardıımızda kediyi keseden çıkarırdıg. Kedinin keseden zavanadag bi çıkışı olurdu, valla kedi gaçarkana apışının arasından alav çıkarıdı. Emme lekin kedi öteki seferden yayla evine alışgın olduundan, ıcıg soona çıkar gelirdi. Hindi endee kedi neci deecegsiniz. Bilader yayla evinde böcü börtü, ilan çiyan, sıçan, guyruglu egsig olmaz. Kedi endeenleri avkalaaverirdi. Ondan sonaacıma tovugların ayaanı çözerdig. Tovuglar gıvılayarag follug ararlardı. Esgiden çoomuzun da inee olduundan, gedeyde samanlıg olurdu. Tovuglar da samanlıı follug yaparlarıdı. Hööle bi delig olurdu, o deligden kedi, tovug girer çıkardı. Birinde bi gara ilan samanlaa girmiş, ananıncıg tovugların yumurtalarını içmiş, bi gördüm, ödüm sıddıdı. Bobam iramedli gari küree aldı, ilana goduunda, ilan ikiye peliniverdidi. Hindi endee gara ilanlardan da galmadı. Duydumööre endee gara ilanlar sıçanı yudarımış. Onun uçun feydalı, öldürmemeg ilazım, deelise adamı sıçan boğar derleridi. Bi de ilan gelmesin deyi evin iki yanna kükürd çilerdig. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.