CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'a Alanya'dan destek verdi. Karadağ, açıklamasında şunları söyledi: "Geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Antalya Milletvekilimiz Çetin Osman Budak, 20 milletvekili arkadaşı ile birlikte yeşil Mutabakatı gündeme taşıdı. Yeşil Mutabakat denildiği zaman akla ilk önce tabi ki yeşillik, kuraklık ve tarım geliyor. Türkiye bir tarım ülkesi. Türkiye tarım konusunda kendi kendine yeten ender ülkelerden biri olmasına rağmen ne yazık ki kötü yönetim nedeniyle şu an tarımda dışa bağımlı hale geldi. Bunun sebeplerinin başında Yeşil Mutabakat konusunda ciddi adımlar atılmaması gelmektedir. Ormanlarımızın yok olmasının sebeplerinden birisi maden işletme ruhsatı verilen işletmelerin görevini yerine getirmemesidir. Tabi ki ülkemizin yeraltı kaynakları çıkartılacak ancak iş bittikten sonra mutlaka yeşillendirilerek geri iadesi söz konusu olmalı. Yeşil Mutabakatın en önemli konularından bir tanesi de 2050 yılına kadar karbon salınımlarını sıfıra indirecek bir vizyonu ortaya koymasıdır. Afşin Elbistan Santrali'nden ozon tabakasını delen müthiş bir gaz salınımı söz konusu. Bunun gibi yüzlerce, binlerce kontrol altına alınması gereken yerler var. Dolayısıyla ben buradan Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren Yeşil Mutabakatı gündeme getiren Çetin Osman Budak ve 20 vekili kutluyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.