Kadınlar Toskana Pegasus'undan Giovanna Botteri'ye

Paşa4141

Global Mod
Global Mod
“Giovanna Botteri, yıllardır dünyanın gerçeklerini bize kesin ve derinlemesine anlatan gazeteciliğin en önemli seslerinden biri. Bugün kendisine Pegaso della Toscana delle Donne ödülünü verdiğimiz olağanüstü, son derece deneyimli bir muhabir. Botteri gibi bir gazetecinin sözleri, Kamala Harris'in hızla, beklenmedik bir şekilde ve büyük bir enerjiyle girdiği bu Amerikan seçimlerinin dinamiklerini daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor.”

Böylece Başkan Eugenio Giani, bu öğleden sonra Genelkurmay Başkanı Cristina Manetti ile birlikte Ast ve Toskana tarafından düzenlenen “Kamala Harris ve gazeteciliğin gücü/görevi” seminerinde konuşan gazeteci Giovanna Botteri'ye Toskana Kadın Pegasus'unu teslim etti. Toskana Kadın Bölgesi'ndeki bölge.

“Botteri, diye devam etti başkan, Amerikan senaryosu konusunda uzun bir deneyime ve bilgiye sahip; Bu nedenle, Amerikan seçimlerine ışık tutması ve Beyaz Saray adayını tanımaya yönelik bu seminerde bize eşlik etmesi için onun burada, Floransa'da olması olağanüstü bir fırsat.”

Manetti, “Resmi olarak 15 Kasım'da başlayacak olan Toskana Kadınları festivalinin güzel bir ön gösterimi” dedi Manetti, tarihi muhabir Giovanna Botteri ile birlikte,
Yıllardır ABD'de olup bitenlerle ilgili haberlere eşlik eden yüz. Bugün, uluslararası sahnenin büyük kahramanı Kamala Harris'e odaklanma fırsatıydı ve Toscana delle Donne'un yaratıcısı Giovanna Botteri sayesinde bu gece, bu oylamanın dinamiklerini daha iyi anlama fırsatına sahip olduk. Bir kadının dünyanın en güçlü insanlarından biri olmak için yarıştığı Amerika'da geçiyor. Bu nedenle, bu üçüncü baskının ilk Pegaso della Toscana delle Donne'unun memnuniyetle takip ettiği bilgisi ve eleştirel vizyonu için Botteri'ye teşekkür ederiz”.

Botteri, Toskana ve Floransa ile olan bağlantısının altını çizdi. “Bu yerlerle bağlantım var” dedi ve kötü hava koşullarından sert bir şekilde etkilenen bu harika bölgeye gönüllü olarak dayanışmamı getiriyorum”. Şehrin anahtarlarını da Floransa Belediyesi'nden alan Botteri, Toskana Kadınları'nın öneminin altını çiziyor: “Bu festivalin yaptığı şey önemli, çünkü bu kadına dair düşünmek için somut ve önemli bir fırsat sunuyor.
kadınlar olarak rolümüz. Bir kadının Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına aday olması gerçeğinin, ne yapılabileceği, ancak her şeyden önce değişimin üzerinde düşünmek için yararlı bir anı temsil ettiğini ekledi.

Giovanna Botteri'nin müdahalesinin ardından ikinci oturumda, gazetecilere eğitim kredisi hakkı veren Bölge ile birlikte bu semineri düzenleyen Basın Derneği'ne teşekkür eden Cristina Manetti, Siena Üniversitesi profesörü Eleonora Pinzuti; Lucia Aterini, gazeteci, Ast Toscana yönetim kurulu üyesi ve “Il Tirreno” başkanı; Maria Salerno, gazeteci ve cinsiyet dili uzmanı. Toplantının moderatörlüğünü Ast Toscana'nın başkanı Sandro Bennucci yaptı.