KAAN projesinde 100 bine yakın çalışana eğitim verildi

baboli

Global Mod
Global Mod
KAAN projesinde 100 bine yakın çalışana eğitim verildi
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kolluk kuvvetlerinin özel güvenliğin misyon yaptığı yerlerdeki olaylara daha süratli ve faal müdahale etmesi gayesiyle başlatılan Kaan Projesi’nde kıymetli basamağa gelindi. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığınca başlatılan proje kapsamında 80 bin 150 özel nazaranvlisi ile 16 bin 114 genel kolluk çalışanına eğitim verildi. Proje ile özel güvenlik bakılırsavlilerinin misyon yaptıkları kamu hastaneleri, eğitim kurumları, havalimanları, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler ile toplu taşıma alanları başta olmak üzere tüm alanlarda faal, verimli, sürdürülebilir, ölçülebilir ve denetlenebilir güvenlik hizmeti sunularak, hizmet kalitesinin artırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında ülke genelindeki sitelerde misyon yapan özel güvenlik vazifelileri ve apartman yöneticilerine de eğitim veriliyor. Proje kapsamında yıl sonuna kadar toplam 90 bin noktada bakılırsav yapan 322 bin güvenlik nazaranvlisine eğitim verilmesi hedefleniyor.

KAAN projesi ile özel güvenlik bakılırsavlileri ve genel kolluk bakılırsavlilerine; Özel Güvenlik Hukuku, Yönetici-Güvenlik Sorumlusunun Sorumlulukları, Genel Kolluk-Özel Güvenlik Alakaları ve Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) acil müdahale hususlarında eğitim veriliyor.

SİTELERDEKİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE EĞİTİM

KAAN projesi kapsamında başta İstanbul olmak üzere ülke genelindeki konut siteleri ve gibisi yerlerde bulunan özel güvenlik bakılırsavlilerine ve apartman yöneticilerine de eğitimler veriliyor. Bu kapsamda Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı Polis Başmüfettişleri ve AFAD eğitmenleri tarafınca başta Esenyurt ilçesi olmak üzere İstanbul’daki 1774 sitede bakılırsavli 9 bin 560 özel güvenlik nazaranvlisinden 6 bin 600’üne, 3 bin 704 genel kolluk işçisi ile 861 site ve apartman yöneticisine eğitim verildi. Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Adana’daki sitelerde bakılırsavli 3 bin 117 site güvenlik vazifelisi ile 780 genel kolluk bakılırsavlisi de KAAN projesi kapsamına alındı. Proje kapsamında, 4 bin 138 site özel güvenliği, 1454 genel kolluk bakılırsavlisi, 1712 site ve apartman yöneticisine yönelik eğitimler de 30 Eylül tarihine kadar sürecek.

Proje kapsamında hayata geçirilen KAAN taşınabilir uygulaması ile özel güvenlik nazaranvlilerinin alanlarındaki olayları polis takımlarına süratli bildirmesi sağlanıyor. Bu sayede uyuşturucu, bayana şiddet, hırsızlık üzere asayiş olaylarına genel kolluğun vaktinde ve olaylar olmadan müdahalesine imkan sağlıyor.

KAYNAK: DHA