Jan Olde Riekerink’ten Galatasaray açıklaması

Semedov

New member
Riekerink, TFF 3. Lig’de yeni dönem öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Mesleğinde Ajax ve Galatasaray üzere değerli kulüplerde nazaranv aldığını, Güney Afrika’da çalıştığı sırada da İskenderunspor Kulübü Lideri Hakan Bolat’tan teklif geldiğini aktaran Riekerink, Türkiye’de çalışmayı severek kabul ettiğini lisana getirdi.

Hollandalı futbol adamı, lider Bolat’ın İskenderunspor’un geleceğiyle ilgili hayli büyük planları olduğunu anlatarak, “Bu gayeler için birlikte hareket etmek kıymetli. Şu an TFF 3. Lig’deyiz ve epey kıymetli amaçlarımız için çalışmamız lazım. Bir aydır kamptaydım. Grubu uygun buluyorum. Galatasaray’ın eski oyuncularından teknik yönetici Ümit Karan, Türkiye için kıymetli bir isim. Grubunu de güzel buluyorum. Hoş bir bağlantıları var grupla. Şu an çalışmalar devam ediyor. Gereksinim olan mevkilere oyuncular alınıyor. Ekip, devamlı üstüne koyarak devam ediyor.” sözlerini kullandı.

– “Ana gayemiz bu sene şampiyon olmak”

Döneme hazır olduklarını lisana getiren Riekerink, “Ana maksadımız bu sene şampiyon olmak ve kadronun TFF 2. Lig’e yükselmesi.” dedi.

Kulüpte profesyonel bir tertip kurmak istediklerini kaydeden Riekerink, “Önümüzdeki yıl için şu an çalışmalara başladık. Buraya nasıl güzel oyuncu kazandırabilir, gelecekle ilgili neler yapabiliriz? Bunun peşinde olmamız lazım. Doğal bunun yanında alt yapıdaki uyumu da sağlamak gerekiyor. Aslında A ekip başarılı olursa, altyapıyla birlikte daha yanlışsız yola gitmiş olduğumuzu nazaranceğiz. İskenderunspor’un epeyce büyük geçmişi var. Ben bunu sokaklarda görüyorum. İnsanların bir beklentisi var, bunu uygun gözlemliyorum. Benim için insanların bu türlü heyecanlı olması hayli değerli.” diye konuştu.

– Galatasaray açıklaması

Galatasaray’daki anılarını unutmadığını da lisana getiren Hollandalı futbol adamı, kelamlarını şöyleki tamamladı.

“Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçı ve bir sene daha sonra Üstün Kupa’yı Beşiktaş karşısında kazanmak benim için uygun bir anıydı. Ben nazaranvi aldığımda grup epeyce dertteydi. Yavaş yavaş düzelmeye gitti. Natürel Galatasaray taraftarının kulüp için veremeyeceği hiç bir şey yok. Galatasaray’a olan sevgiyi Türkiye Kupası’nı kazandığımızda sokaklarda gördüm. Kupayı kazandıktan iki hafta daha sonra sokakta Galatasaray formasıyla bir çocuğu topla gördüm. Benim için özel bir anı. Hala o anı niyetlerimin içerisinde. Yani bir kulübün ne kadar sevgi dolu beşerlerle yaşadığını görüyorsun. Orada yaşadıklarım için Galatasaray Kulübüne hayli teşekkür ediyorum.”