İzmir’de facianın eşiğinden dönüldü

baboli

Global Mod
Global Mod
İzmir’de facianın eşiğinden dönüldü
Olay saat 16.30 sıralarında İsmet Kaptan Mahallesi 1370 sokakta bulunan Karaahmetoğlu İş Hanı’nda meydana geldi. İş hanında yapılan tadilat esnasında çabucak hemen belirlenemeyen niçinden dolayı çalışanların üzerinde bulunduğu iskele bir anda çöktü. Yaklaşık 15 metre yükseklikten, iskeleyle birlikte aşağı düşen 3 personel şoka girerken, olayı nazarann vatandaşlar durumu sıhhat ve polis gruplarına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat takımları yaralılara olay yerinde birinci müdahalesini yaparken, yaralılar ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

İskele çöktükten daha sonra güvenlik kemerlerini çatıdan sarkıttılar

Öte yandan kaza esnasında emekçiler ve etrafın güvenliği için tedbirlerin alınmadığı öne sürülürken, kazanın akabinde çatıdan emekçilerin giymesi gereken güvenlik yeleklerinin çelik halatlarla aşağı sarkıtılması dikkat çekti.

“Bunun olacağı belliydi”

İş hanında çalışanlardan Özge Bingöl Bulut, daha evvel de emsal bir olayın yaşandığını, buna karşın tedbir alınmadığını vurguladı. Bulut, “Ben yedinci katta çalışıyordum, büyük bir gürültü duydum. Arkadaşlarım iskelenin devrildiğini söylemiş olduler. Çıkıp baktığımıza çalışanlar yerde yatıyorlardı. İş güvenliği burada aslına bakarsan alınmamıştı. Gördüğünüz güvenlik yeleklerini de daha sonradan salladılar aşağı. Daha evvel de iskeleden aşağı demirler düşmüştü. bu biçimde da ben aşağıdaydım. O olaya karşın hala tedbir alınamadı. Bugün de bu olay yaşandı. Bunun olacağı belliydi” açıklamasında bulundu.