İstek Çalımbay: “Batum’da kazanarak Sivas’a avantajlı dönmeyi hedefliyoruz…”

Semedov

New member
Çalımbay, kulüp tesislerinde idman öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme cinsinde Moldova temsilcisi Petrocub’u eleyerek çeşit atladıkları için memnun olduklarını söylemiş oldu.

Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum’un ligde 21. maçlarını oynadığını ve başkan olduğunu lisana getiren Çalımbay, “Çok tehlikeli bir ekip. Hem hamleleri hem orta alanı sahiden yeterli, golü düşünen bir ekip. her insanın elenecek diye baktığı maçı deplasmanda 4-1 kazandılar.” dedi.

Çalımbay, Dinamo Batum ile 2 kuvvetli maç oynayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“İki tane fazlaca sıkıntı maç oynayacağız, hiç bir rakipten korkmuyorum lakin sakatlık olduğu vakit makûs oluyor. Şuanda da 7-8 sakatımız var. Oynamayacak arkadaşlarımız var, o yüzden biraz canımız sıkkın. Onun haricinde bir sorun yok, geri kalan arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Bütün maksadımız kümeden çıkmak. Geçen dönem şanssızlık yaşadık ve kümeden çıkamadık. Muhakkak kümeden çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. En sıkıntı rakibimiz de Batum. Tipi geçmek için her şeyi yapmak zorundayız. Çok yeterli biçimde uğraş edip oradan avantajlı biçimde dönmemiz lazım.”

– “henüz transfer çalışmalarımız bitti”

Son olarak Azubuike Okechukwu’yi takımlarını kattıklarını aktaran Çalımbay, “Kulübümüzün belirli bir bütçesi var, onu aşmamız mümkün değil. hiç bir vakit oyunculara o denli astronomik sayılarla bonservisler ödeyip transfer yapmamaya çalışıyoruz. şimdi transfer çalışmalarımız bitti.” diye konuştu.

Çalımbay, alternatifli bir takım kurduklarını belirterek, “Maalesef sakatlık üzere şanssızlıklar yaşadığınız vakit kimi vakit transfer yapmak zorunda kalıyorsunuz. İnşallah o denli bir şey yaşamayız. Oyunculardan alacağımız randıman epeyce kıymetli. Onun için bütün çabası gösteriyoruz. Kimi arkadaşlarımız net biçimde hazır değil, Azubuike dün geldi, 2 gün daha sonra mecburen resmi maça çıkacak.” tabirlerini kullandı.

Gole dönük orta saha oyuncusu Max Gradel’in, Dinamo Batum maçına yetişmesinin mümkün olmadığını bildiren Çalımbay, rövanş maçına yetiştirmeye çalıştıklarını söylemiş oldu.

– İdman

Demir Küme Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum ile yapacağı 3. eleme çeşidi birinci maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik yönetici İstek Çalımbay idaresinde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen idman ısınma koşusuyla başladı.

Top kapma ve pas çalışması yapan kırmızı-beyazlı grup, son kısımda ise yarı alanda çift kale maç oynadı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme tipi birinci maçında Dinamo Batum ile Demir Küme Sivasspor, 5 Ağustos Perşembe günü TSİ 19.00’da Batumi Stadı’nda karşılaşacak.

Çabucak gel, 7 farklı oyun seçeneğiyle