İstanbul Filarmoni Derneği’nde taciz iddiası! İstifalar peş peşe geldi

baboli

Global Mod
Global Mod
İstanbul Filarmoni Derneği’nde taciz iddiası! İstifalar peş peşe geldi
Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Müzikoloji Kısmı son sınıf öğrencisi Dilacan Ö. (24), 16 Ağustos’ta İstanbul Filarmoni Derneği’nde (İFD) yeni çıkacak müzik mecmuasının editörü olarak işe başladı.

Dilacan, savına göre, daha öncesinden tanıştığı evli ve 3 çocuk babası olan Dernek Lideri Atilla Tuna’nın tacizine uğradı.

İşten ayrılan Dilacan, Atilla Tuna hakkında “cinsel saldırı” cürmünden şikayetçi oldu.

DİLACAN: ASANSÖRDE SIKIŞTIRDI

Dilacan Ö., yaşadıklarını Hürriyet gazetesine şu cümlelerle anlattı:

“Kendisi ile dernek niçini ile evvelinde tanışıklığımız vardı. ötürüsıyla benim tarafımdan bir itimat de kelam konusuydu. Süreç bana her fırsatta beni başka çalışanlarından başka tuttuğunu söylemesiyle başladı ve devamında ne kadar hoş olduğuma yönelik iltifatlarla devam etti. Dokunmalar ve sarılmalar birinci başladığında herbiçimde tanışıklığımıza istinaden bu biçimde davranıyor diye düşündüm ancak bir akşam mesaiden dönerken restoranın asansöründe sıkıştırmasına kadar vardı. Bu kadar samimi olmaktan hoşlanmadığımı kendisine ilettikten birkaç gün daha sonra ‘Seninle çalışabilmemiz için kimi koşullarım var’ diyerek bir konuşma gerçekleştirdi benimle. Evvelce çalışmama övgüler yağdırırken bu olaylardan daha sonra epey eksik olduğumu her fırsatta lisana getirmeye başladı. Beni mükemmel bir Editör yapabileceğini lakin her dediğini yapmak zorunda olduğumu söylemiş oldu.

DİLACAN: TAM TESLİMİYET İSTİYORUM

Erkek arkadaşımı ya da arkadaşlarımı hayatımdan çıkarabileceğini, adet döngümü kendisine bildirmem gerektiğini söylemiş oldu. ‘Evlilik, nişanlılık, çocuk lafı dahi duymak istemiyorum, esasen evlilik hayalleri kuran bir genç kızsan seninle asla çalışamayız’ dedi. ‘Senden tam teslimiyet istiyorum yoksa seninle çalışmamız mümkün olmaz işini isteyen esasen biroldukca insan var, kurallarımı harfiyen uygulamayacaksan bu işi diğerlerine veririm’ dedi. söylemiş olduklerinin hiç bir etik kıymete sığmadığını, kabul edemeyeceğimi ancak işimi epeyce severek yaptığımı ve devam etmek istediğimi söylemiş olduğimde ‘Ya daima, ya hiç’ karşılığını verdi. Sonraki gün olanları bilgileri ile yazdığım ve delilleri ile sunabileceğimi söylemiş olduğim uzun bir bildiri attım idare heyetine. Atilla Tuna bildiriden haberi olur olmaz beni işten çıkardığını söyleyen bir ileti attı.”

ATİLLA TUNA: SALI GÜNÜ KONUŞACAĞIM

Hürriyet gazetesi, savları sormak üzere Atilla Tuna’ya ulaştı. Tuna, salı günü açıklama yapacağını söylemiş oldu.

İDAREDEN 4 İSTİFA

Yaşananların ortaya çıkması üzerine İstanbul Filarmoni Derneği İdare Heyeti üyeleri Cem Babacan, Filiz Yolaçan, Sezai Kocabıyık ve Sinan Erşahin istifa sonucu aldıklarını duyurdu.

Taciz savının idare konseyi toplantısında gündeme geldiği aktarılan açıklamada şu sözler yer aldı:

“09.09.2021 tarihinde yapılan idare konseyi toplantısında bu hususla ilgili idare heyeti sonucu alınarak İFD İdare Şurası Lideri Atilla Tuna’nın istifası istenmiş, başkanlık yetkileri düşürülmüş ve lider vekiline devredilmiştir. Fakat sonrasındasındaki gelişmeler çerçevesinde, alınan bu karara ilgili şahıslarca uyulmadığı görülmüştür. Bu durumda İFD İdare Konseyi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş olup mevzunun yargı yoluyla çözülmesiyle ilgili her iki tarafa da tavsiyede bulunulmuştur. Gelinen bu noktada, aldığımız şimdiki karar üzerine 27.09.2021 tarihinden itibaren idare heyeti üyeleri olarak istifa ediyoruz.”

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ