İşgalci İsrail askerleri Yahudi yerleşimleri protestolarına saldırdı: İki Filistinli yaralandı

YingYang

New member
İşgalci İsrail askerlerinin, Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde yasa dışı Yahudi yerleşim üniteleri zıddı şovlara taarruzunda 2 Filistinli yaralandı, onlarca kişi de gazdan etkilendi.

Onlarca kişi gazdan etkilendi

Kafr Kadum Halk Direnişi Koordinatörü Murad Şitevi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Filistinlilerin ve yabancı insan hakları aktivistlerinin katıldığı yürüyüşe plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini söylemiş oldu.

Şitevi, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Kafr Kaddum kasabasında İsrail askerlerinin saldırısı kararı iki Filistinlinin yaralandığını ve onlarca kişi gazdan etkilendiğini aktardı.

Şitevi ayrıyeten, İsrail askerlerinin, çiftçilerin zeytin tarlalarına ulaşımını engellemek maksadıyla Kafr Kadum köyüne giden tali yollardan birini kapattığını kelamlarına ekledi. Nablus kentinin Beyt Decen kasabasında da Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı kuruluşların davetiyle onlarca Filistinli yasa dışı yerleşim aykırısı şov düzenledi.

AA’ya konuşan gazeteci Muhammed Sabit, İsrail askerlerinin şova müdahalesi kararı onlarca Filistinlinin gazdan etkilendiğini kaydetti. Birebir biçimde Nablus’un Beyta kasabasında onlarca Filistinlinin katıldığı şovlara de İsrail askerleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti.