İramedli Musdafa Yiğid

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader böön de cenned mekanı olsun, esgi Alanya'da eyi yemeg yeyenlerden Musdafa Yiğid'den bahsediceez. İramedli Musdafa Yiğid, iramedli Şüfer Kerim Emmi'nin ooludu. Cevval bi Alanyalı'dı. Bayaa işler yapdı. Siyasedde, Alanyasipor'da memlekete biseel hızmatı geçdi. Aaazı eyi laf yapardı. Şaka edmesini de hazederdi. İramedli cüsseli, şişman olduundan eyi yemeg yerdi. Onulan yemeg yeyenler annadır. Sofrada her şeyi bulundururdu. Ahbablarına daved verdiinde sofrasında ilanın eti, guşun südü olurdu. İramedlinin bi guzuyu teg başına yediini de annadırlar. İramedlilen benim hööle bi anım var. Siyaseddekene Gırat Partisi'ndedi. O vakıdlar Gırad'ın başı Çiller'idi. Belediye seçimlerine gedilirken benim ahbabın biri mecilis azası olmag istedi. "Lisdeyi Musdafa Yiğid ayallayor" dediler. Geddik iramedliye, sööledig. "Emriniz olur, en eyi sıraya yazıcaz" dedi. Uzadmaalım, lisde belli oldu. Bagdıg benim ahbab en son sırada. Gendine sordug, "Neci bööle oldu engi iş?" deyi. İramedli "Onu en son sıraya godug ki, böyüg rey potansiyeli var. Arkadan öne dooru reyleri küreeceg, reyler yıılıb galıcag" dedi. İramedlinin endee sözünü heç unudmam. Allah gani gani iramet eylesin. Nur içinde yadsın. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.