Iramedli Kümüün otobisi

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader aglıma ilg megdebe başladıım gün geldi. Çapıddan bi çanta dikiverdileridi. Çantanın içinde ıramedli Kayanlar'ın Turan Emmi'den aldıımız arkası kerat cetvelli defderilen bi galem, bi de alfabe varıdı. Engi çapıt çantayı ıramedli Kümüün otobisine bindiimizde unuddum. Evde dayag takıltısı yer yıkılıcag, aalamaya başladım. Hacat Megdebi'nin müdürü Sandıg Emineelin Ali İhsan Gıymaz hocam benim aalayışıma dayanamadı, zavadanag velesbide biniverdi, Kümüü çarşıda bulmuş, çantayı aldı geldiidi. Bi sevindiidim bilader. İşdecıka ilk örtmeni endööle tanıdııdım. O devillerde Hacat Megdebinin örtmenleri "Boba" gibiidi. Ana-boba çocuunu örtmene emaned ediyoru. O'nun uçun örtmenin haggı ödenmez. Anasının, bobasının eeleyemediini örtmen eeleyoru. Goley mi çor çocuulan ooraşmag. Örtmenlerin mayışları esgiden çog azıdı. Her 24 Gasım geldiinde 'Eferim' deeverirleridi, örtmenler devam ederdi. Öndüün duydum, örtmenlerin mayışı çovalmış. Hayılaca örtmenlik yapanlar beledan gazalı gibi para alıllarımış. Olsun varsın, hak ediyollar bilader. Örtmenin cebinde para olursa kafası ıraat olur. Kafası ıraat olunsura çocaa dersleri eyi belledir. Burdan örtmenlerin alayına sıhad dileeyom. Iramedli olan örtmenlerimiz de nur içinde yadsınlar. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.