Iramedli Develi Ali Efe

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader ıramedli Hambal Kerim Emmi'min torunu Hasan Gılıc öndüün beerde annadıvermiş, benim av guşlarımdan Durali Kevki bana da deeverdi. Engi Hasan Gılıc, hayılaca eveli ıramedli olan Ali Efe laablı Ali Develi'yi çog hazederdi. Ali Efe'le arası çog eyiidi. Öndüün Ali Develi, Hasan Gılıc'ın düşüne girmiş. Düşünde ıramedli, Hasan Gılıc'a "Hasan, benim ıraatım burda çog eyi. Vallahı dünyada gendi gendimi öldürmüşüm. Bilsem taa eveli gelirdim bura" demiş. Hasan Gılıc "Ay Ali Emmi, neyi eyi engirenin?" deyi sormuş. Develi "Bilader, burda kimse kimseye garışmayoru. Garışan yog, girişen yog. Gürültü, patırtı yog. Derd yog, tasa yog. Herşey mis gibi" demiş. Hasan Gılıc bu sırada tingede düşmüş, uyanmış bilader. Gördüü düşden fılç gibi tellemiş. Gagmış gari bi fanillesini manillesini deeşirmiş. Hindi herkeze annadıveririmiş, "Ali Efe'nin ıraatı eyimiş bilader. Düşüme girdi" deyi. Birine de "Heralda Ali Emmi beni yanna çaarıyoru, gorkub dururun" demiş. Hasan, sen taa bi delaanlısın. Gorgma yakın vakıdda ölmessin sen. Senin gibi gülmeyi, eelenmeyi bilen adamlar yüz yaşına gadar yaşar, guzu dişi bitirir. Sırada Amad Emmin var. Dur bakalım, beni bi yatagla, soonakı iş seniki. İşallah Ali Emmi'nin ıraatı eyidir bilader. Allah gani gani iramed eylesin. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.