Bilader böön Alanya'nın unudulmazlarından birini taa annadıvericem size. Iramedli Arap Murad Emmi, bi Iramazan Bayramı günü esgi Alanya'nın Demirçilik Çarşısı'ndan geçib gederken bi bagmış, ıramedli Nalbant Garazor Dayı gırand tuvaled bayramlıgları geymiş, at nallayor. Arap Murad Emmi "Efe endee at kimin?" demiş. Garazor Dayı ilkin kimin olduunu demeg isdememiş. Arap Murad Emmi sıkıştırınsıra Garazor Dayı "Alanya'nın filanca ağasının" demiş. Arap Murad Emmi "Benim de endöle bi atım olsa bayram günü düggeni açıb, engile gırand tuvaled geyinig nallaverir miidin?" demiş. Garazor Dayı açıg açıg "Murad Ağa bayram günü senin atı nallamazdım" demiş. Arap Murad Emmi "Engi nahıl nallanıyoru o zaman?" deyinsire Garazor Dayı "At ağanın atı" demiş. Bilader Arap Murad Emmi hayılaca bi ökelenmiş, "Endee ağalığa yangınım emme lekin bi ağa olamadım" deyi gaynag takıladarak Demirçilig'den geçmiş gedmiş.İşdöle bilader. Burdan Alanya'nın ağalarına da, ağa olamayanlarına da selam olsun. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.