‘İntihar etti’ denilen polis memuru Sultan’ın erkek arkadaşına cinayetten 25 yıl mahpus

baboli

Global Mod
Global Mod
‘İntihar etti’ denilen polis memuru Sultan’ın erkek arkadaşına cinayetten 25 yıl mahpus
Olay, 2019 yılı Temmuz ayında Kepez ilçesi Çakırlar bölgesindeki dere kenarında meydana geldi. Eşinden ayrılan 1 çocuk annesi polis memuru Sultan Tat, erkek arkadaşı polis memuru Ferdağ Aladağ’ın yanındayken kendisine ilişkin beylik tabancayla hayatını yitirdi. İntihar ettiği öne sürülen Sultan Tat’ın ailesinin ‘cinayet’ argümanları üzerine soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Ferdağ Aladağ, nöbetçi hakimlik tarafınca isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı. Soruşturma sonunda polis memuru hakkında ‘kasten öldürme’ kabahatinden iddianame hazırlanarak dava açıldı.

OLAY SIRASINDA MİSYONDAYDI, DAVA SÜRECİNDE EMEKLİ OLDU

Olay sırasında bakılırsavde olan ve dava sürecinde emekliliğe ayrılan Ferdağ Aladağ, yargılandığı Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde son defa hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanık, duruşmaya Eskişehir’den SEGBİS aracılığıyla katılırken, Sultan Tat’ın annesi Emine Tat ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Ferdağ Aladağ, suçlamayı kabul etmezken, Sultan Tat kızının öldürüldüğünü tez etti. Duruşma savcısı temel hakkındaki mütalaasında, sanığın elde edilen kanıtlar ışığında ‘kasten insan öldürme’ hatasını işlediğine kanaat getirerek, ömür uzunluğu mahpusunu talep etti. Mahkeme heyeti, kısa bir ortadan daha sonra sonucunı deklare etti. Karar öncesi, Eskişehir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin nazaranvlisinden polis memuru talep eden mahkeme lideri, SEGBİS’teki sanığın yüzüne sonucu okudu. Sanığı evvel ‘kasten insan öldürme’ kabahatinden ömür uzunluğu mahpus cezasına çarptıran heyet, akabinde yeterli hal indirimi uygulayarak cezayı 25 yıla indirdi.

‘KIZIMIZIN KATİLİ CEZASINI BULDU’

sonucu duyan Emine Tat, tüm duruşmalara katılan, kendisiyle birlikte hukuk uğraşı veren, lakin 2 ay evvel vefat eden eşini kastederek başını havaya kaldırıp, “Duydun mu Fuat, kızımızın katili cezasını buldu” sözüyle cezadan memnuniyetini lisana getirdi. Duruşma daha sonrası avukatlarıyla gazetecilere açıklama yapan Emine Tat, “Devletimizden Allah razı olsun. Bayanlarımız tekrar ölmesin. bu biçimde pislikler ağır cezalar alsınlar ki diğerleri da bu biçimde olaylara meyletmesinler” dedi.

Aile avukatlarından Ahmet Kudret Öngüt, sonucun yerinde olduğunu belirterek, “Bu manada mutluyuz. Uzun müddettir devam eden bir belgeydi. Yaklaşık 1,5 yıldır gelip gidiyoruz. Bu karar bizim için sevindirici oldu. Takdir indirimini üst mahkemeye taşıyıp taşımama konusunu aileyle görüşeceğim. Adalet yerini buldu diye düşünüyorum” tabirlerini kullandı.

Dava sürecinde yaşadıklarını anlatan Öngüt, “Soruşturma basamağında ‘intihar’ dediler. Olayın meydana geldiği temmuz ayından daha sonra soruşturma savsaklanmış. Sağ olsun cinayet savcısı Haki Çeliker bu evrakın üzerinde durdu. Sanığı tutuklamaya sevk etti ancak tutuklanmadı. daha sonraki etaplarda verdiği tabir ise üç cümleyi geçmedi. Belgeye baktığınız vakit üzerinde durulmamış. Sanığın elinde barut izi var lakin savunmasında ‘Kesinlikle bayana dokunmadım’ diyor. Ortada somut kanıtlar var ancak tutuklanmadı. bu biçimde şeyler yaşayınca dava müddetinde kararından tereddüt ettik lakin sonuç olarak adalet yerini buldu. Bu, acılı yüreğimize su serpti. Ben bu biçimde tatsız olay görmedim ve yaşamadım” diye konuştu.

Avukat Muhammet Murat Göl ise “Adaletin tecelli etmesinde bakılırsavini layıkıyla yapan soruşturma savcısına ve mahkeme heyetine teşekkür ediyorum” sözünü kullandı.

KAYNAK: DHA