İngiltere, Zayn Ali Salman’ı konuşuyor! ‘Arsenal’a imza atmadım zira…’

Semedov

New member
İngiltere, 5 yaşındaki Zayn Ali Salman’ı konuşuyor. Londra’da yaşayan ve anaokuluna giden Zayn Ali Salman, futboldaki yetenekleriyle büyük kulüplerin dikkatini çekmiş durumda.

Londra’da bulunan First Touch Football Academy’de futbol eğitimi alan Zayn Ali, son günlerde İngiliz basınında gündem oldu.

Futbol akademisinde Arsenal ve PSG üzere kulüpler tarafınca denemeye alınan minik futbolcu, yeteneğiyle adeta scoutları büyülüyor.

“ANAOKULUNA GİTTİĞİNE İNANAMADIM”

Zayn Ali Salman ile ilgili konuşan Arsenal scoutu Stephen Deans; “Onu birinci gördüğümde 4 yaşında olduğunu öğrenip epey şaşırdım. Anaokuluna gittiğine inanamadım. Onun yaşındaki çocukların yapamayacağı şeyleri yapabiliyordu. Akabinde ailesiyle görüşüp birkaç idmanda 9 yaş kadromuzla denedik. Çok büyük yeteneği var.” dedi.

ESKİ HOCASI: KENDİNDEN BÜYÜKLERLE OYNATMAK ZORUNDA KALDIK

Zayn Ali Salman’ın futbola başladığı First Touch Football Academy’deki eski hocası Austin Schofield ise minik futbolcuyla ilgili; “Yeteneğini görür görmez onu 6-7 yaşındaki çocukların oynadığı maçlara koymak zorunda kaldık. Onların içinde bile kendisini göstermeyi başardı.” diye konuştu.

BABASI: DOĞDUĞUNDA ÇOK GÜÇLÜYDÜ

‘Küçük Messi’ olarak isimlendirilen Zayn Ali’nin babası, oğlunun yeteneklerinin doğuştan geldiğini söylemiş oldu.

“Vücut istikrarı inanılmaz düzeyde. Doğduğunda hemşire karnına dokunup ‘Ne kadar kuvvetli bir çocuk’ demişti. Beden gücü, onun bu yaşında kendisinden büyüklerle oynayabilmesini sağlıyor”

ARSENAL’A İMZA ATTI MI?

İngiliz basınında çıkan inceleme haberlerinin kimilerinde Zayn Ali Salman’ın Arsenal ile kontrat imzaladığı söz edilse de gerçek bu türlü değil. Kurallar gereği çocuklar 9 yaşına gelene kadar rastgele bir kulüple resmi kontrat imzalayamıyorlar.

Çıkan haberler daha sonrası Arsenal futbol akademisinden bir nazaranvli açıklama yaparak; “Şu andaki yaşında Zayn Ali’nin kulübümüzle resmi bir bağının olması mümkün değil. Kendisi şu anda 6-8 yaşındaki miniklerin eğlenmeleri için açtığımız West London Development Centre’da futbol oynuyor ve vaktini keyifli geçiriyor. Kulübün resmi akademisinde en küçük 9 yaş altı kadromuz var. O yaşa gelene kadar minik futbolcu adaylarının futbolu sevmelerini sağlayacak çalışmalar yapıyoruz” dedi.

ZAYN ALİ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

İngiliz basınındaki haberleri daha sonrasında toplumsal medyada da epeyce tanınan hale gelen 5 yaşındaki Zayn Ali Salman, 13 bin takipçili Instagram hesabından kendisine gösterilen ilgiye teşekkür edip Arsenal ile mukavele imzalamasının çabucak hemen mümkün olmadığını söylemiş oldu.

“Gösterdiğiniz inanılmaz takviye için hepinize teşekkür ederim. Şu anda rastgele bir gruba imza atmadığımı belirtmek istiyorum. Bunun için yaşım küçük. 9 yaşına kadar bir grupla mukavele imzalayamıyorsunuz.