İncegum'da dayaa yeyesoldum Öndüün lingirdeme deyinsire aglıma geldi, bi anımı annadıvereem. Birinde İncegum'dayız. Millet engirde fignig yapıyoru. Ufag tüpe bi çaydanlıg gomuşlar, fignig yapanlar top oynaayoru. Çaydanlıın içindee su gaynayoru, kapaa da bi boy lingirdeeyoru. Top oynayan avradın birine "Çaydanlıın kapaa lingirdeeyoru, altını kapadıversene" dedim. Gadın "Çaydanlıın kapaa neci fingirdeeceg?" dedi. Bagdım, avrad Alanyalı deel, Alanyalı olsa bilidi. "Aba" dedim, "Çaydanlıın kapaa sallanıyoru, altını kapadıver" deyinsire anladı. Meerem aba bizim lingirdeme lafını fingirdeme anlamış. Torda avraddan dayaa yeyesolduudum. Neyise bilader, guşdan devam edelim. Alanyalılar guşlara adları gendi verir. Bogcul deyi guş var, göğsügızıl deyi guş var. Engi göğsügızıla gögsül de derler. Bu guş tam bi salag. Daş duzaa gurarsın, gelir içine girer, çirpideki sovulcanı yeecem derkene duzag lüper, altında galır. Evel zaman Alanyasında çocugların işi gücü daş duzaala göösül yakalamaadı. Biribirlerine pis şakalar da ederlerdi. Engi pis şakaları da yarınkı yazımda annadıvericem. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.