İmamoğlu’ndan balıkçı açıklaması: İstanbul’da karla çabayı en âlâ biz verdik

baboli

Global Mod
Global Mod
İmamoğlu’ndan balıkçı açıklaması: İstanbul’da karla çabayı en âlâ biz verdik
Karla çabada sınıfta kalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lideri (İBB) Ekrem İmamoğlu, kendini aklamak için FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Çalar Saat” isimli programa konuk oldu.

“Karla en süper çabayı ben verdim” diyen, açıklamalarıyla merhum Kadir Topbaş’ı bile amaç alan İmamoğlu, restoranda İngiliz büyükelçiyle sürdüğü balık sefasına dair de konuştu.

İşte İmamoğlu’nun açıklamalardan satır başları:

“- Ben liderlik yapıyorum fakat belediyeyi 650 yönetici ile yönetiyoruz.

– İstanbul son 20 yılda 8 saatte bu kadar ağır bir kar görmedi.

– D100 karayolu bizim sorumluluğumuzda. Akşam 8’de başlayan sıkışmayı gece 3’te açtık. Lakin Basın Ekspres ve TEM Otoyolu tıkandı, sonraki gün lakin açıldı. Karayolları ve özel yolun işletmecisi yetersiz kaldı.

“KARLA EN BÜYÜK ÇABAYI BİZ VERDİK”

– İki bakan İstanbul’a niye geldi? İstanbul’da karla çabayı en büyük biçimde biz veriyorduk.

İMAMOĞLU’NA NAZARAN O KADAR DA ISTIRAP YAŞANMAMIŞ

– Büyük oranda vatandaş meskenine erişti. Geçmiş yıllardeki kadar mağduriyet yaşanmadı.

– Bizim de kusurumuz var, olmaz olur mu; hepimiz insanız.

TOPBAŞ’I BİLE MAKSAT ALDI

– Ben Beylikdüzü belediye lideriyken, Kadir Topbaş evresinde 2 periyot bize tuz bile verilmedi.

YEMEK TARTIŞMALARI

– İBB Lideri olmak dünyanın ilgisini çeker. 2,5 yılda 70’e yakın konsolos, 50 civarında büyükelçi ile görüştük. bu biçimde bir ortamda İngiliz büyükelçisi Aralık başında bizi ziyarete geldi. Görüşmeyi de o gün yapalım diye kararlaştırdık. Hatta balıkçıyı da Aralık’ta belirledik. Rezervasyon da toplantıdan 25 gün evvelden yapıldı.

– O kar yağışına karşın Sayın büyükelçi ve eşi İstanbul’a gelmişti. Yemeği ertelemek aklımdan geçti lakin epeyce insani düşündüm. Ben AKOM’dan ayrılıp geçtim yemeğe. Saat 8 üzere restorandan ayrıldım. Yemekten çıkıp AKOM’a geçerken karın ağırlaştığının haberini aldık.

– O denli güç durumdasınız ki. Sayın büyükelçinin bizden erken geldiği haberini aldık. Bu iki ülke içinde saygın bir buluşmanın bu türlü deşifre olduktan daha sonra beni birinci arayan Murat Ağırel’e ‘bu buluşma hakikat’ dedim. Siz arasanız tıpkı şeyi söylerdim.

– İşin siyasi tarafı umrumda değil, beni zayıflatmaz güçlendirir.

– Büyükelçinin bilgisi olmadan açıklama gerçek değil diye düşündüm, hassas bir durum.

BALIKÇIYA GİDERKEN ÇEKİLEN MOBESE MANZARALARI

– Mobese sorunu her insanın güvenliği problemidir. Yayınlanan imajlar için savcılığa başvurdum.”

“ENGELLENİYORUM” DEMEYE DEVAM ETTİ

Merkezi idare tarafınca engellendiğini tez etmeye devam eden ve bu yüzden yeni otobüs alamadıklarını söyleyen İBB Lideri, bakılırsave geldiğinde Avrupa’nın en genç otobüs filosuna sahip olduğunu unutmuşa benziyor.

İmamoğlu ayrıyeten, yeni Halk Ekmek büfeleri açılmasının da engellendiğini öne sürdü.

KAYNAK: HABER7