İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine geri ödemesiz burs verilecek! AGEYV burs başvurusu nasıl yapılır?

baboli

Global Mod
Global Mod
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine geri ödemesiz burs verilecek! AGEYV burs başvurusu nasıl yapılır?
Akın Küresel Eğitim ve Yardım Vakfı burs müracaatları geçtiğimiz günlerde başladı. Burs müracaatları kurumun resmi internet sayfası üzerinden alınırken müracaat yapacak adayların gerekli kuralları taşımaları gerekmektedir. Müracaat formunun doldurulması ile yapılacak müracaatlarda öğrenciye ilişkin kimlik ayrıntıları, eğitim ayrıntıları, ailenin sosyo ekonomik ayrıntıları talep edilir. Burs ödemeleri karşılıksız yapılırken eski bursiyerlerin her yıl müracaatlarını yenilemeleri gerekmektedir. Online olarak yapılan müracaatlar AGEYV tarafınca kıymetlendirilerek burs almaya hak kazanan adaylardan gerekli dokümanlar talep edilir. Pekala AGEYV burs müracaatları ne vakit sona erecek? İşte İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için burs müracaat sayfası…

AGEYV Burs Müracaatları Ne Vakit Yapılacak?

Akın Küresel Eğitim Vakfı Burs müracaatları başladı. Adaylar 1-30 Ağustos 2021 tarihleri içinde Birinci, ortaöğretim ve lise burs müracaatlarını gerçekleştirebilir. Burstan yararlanmak isteyenlerin AGEYV internet sayfasında yer alan müracaat formunu doldurarak müracaatlarını gerçekleştirebilir. Müracaat yapacak adayların müracaat koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Sizde buradan burs müracaat formuna erişebilirsiniz.

AGEYV Burs Müracaat Kuralları Nelerdir?

• TC vatandaşı olmak- Demokratik ve laik cumhuriyete, Atatürk prensip ve inkılaplarına bağlı olmak, çağdaş kıymetlere ve ömür anlayışına sahip olmak

• Lisans öğrencileri için uzaktan eğitim ve/veya açık öğretim öğrencisi olmamak daha evvel üniversite bitirmemiş olmak

• Müracaat tarihinde 24 yaşını geçmemiş olmak

• Eğitim devamı için maddi yardıma muhtaçlığı olmak

• Tıpkı ailede diğer bir öğrencinin hali hazırda AGEYV bursu alıyor olmaması

• Sabıka kaydı bulunmaması

• Rastgele bir disiplin cezası almamış olmak

• Sınıf yenidenı yapmamış olmak

• Diğer resmi yahut özel kurumdan burs almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursu hariç)

• Rastgele bir hasılatının olmaması

• Başarılı olması ( Diploma notu/not ortalaması/karne notu 100’lük sistemde 75 ve üzeri, 5’lik sistemde 3,75 ve üzeri, 4’lük sistem de 3 ve üzeri not ortalamasına sahip olmak.
Burs Müracaat sonuçları Ne Vakit Açıklanacak?

Kıymetlendirme sonuçları müracaat bitiş tarihinden (30 Ağustos) itibaren 15 gün içerisinde e-posta yoluyla adaylara bildirilecektir. Burs almaya hak kazanan bursiyerlerin 7 gün içerisinde AGEYV tarafınca talep edilen evrakları e-posta yahut posta aracılığıyla kuruma iletmeleri gerekmektedir. İşte burs almaya hak kazanan İlköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerinden istenen evraklar;

• Nüfus cüzdan fotokopisi

• 1 adet vesikalık fotoğraf

• Vukuatlı nüfus kayıt örneği (tüm aile fertlerinin gösterildiği belge) (e-devlet)

• Not ortalamasını gösterir karne örneği

• İkametgah dokümanı (e-devlet)

• Sabıka kaydı dokümanı (lise öğrencileri için) (e-devlet)

• Ailenin mali durumunu gösteren evraklar (maaş bordroları, özgür çalışanlar için gelir vergisi beyannamesi fotokopisi, emekliler için aylık maaş gösteren evrak, geliri olmayan anne ve babalar için SGK kaydı olmadığına dair evrak, aileye ilişkin evrak ibraz edemeyen öğrenciler için fakirlik(muhtaçlık) dokümanı ) (e-devlet)