İhsan Usda'nın talebelii

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader cümörtesi günkü yazımda "Boyacı İhsan Usda'nın bi megdeb hikayesini annadıvericem" dedidim. İhsan Usda'yı bilisiniz. Galeli. Alanya'nın hindiki namlı boyacısı İhsan Usda, megdebe Hayate Hanim'de başlamış. Megdebe galeden gelir gederimiş. Usdanın ıramedli anası bi azıg büküveririmiş öölenleri yesin deyi. Usda yaamırda yaşda cavır yokuşundan bi aşşa, bi yokarı megdebe gelir gederimiş. Emme ders işini hazedmezimiş. Hele aritmetigden heç anlamazımış. Buncaazım sınıfda galmış. Yaz tatili bitinsire, usda sınıfı geçen argadaşlarının arasına oturmuş. Bir iki hafda sınıfı geçen argadaşlarııla eeleşmiş. Öretmeni "Sen sınıfda galmışsın, senin sınıfın bi ald gadda, ora ged" derimiş emme usda ööretmeni dınlamaz, bi boy esgi argadaşlarının arasına otururumuş. Gari bigün İhsan Usda'nın yeni ööretmeni Hacımemedli'den Sokuların ıramedli Amat Garaoolu Hoca çaarmış, "İhsan, sen sınıfı geçememişsin, sen benim talebemsin gari. Üsd gadda milleti ıraatsız edme, benim sınıfa gelicegsin" demiş. İhsan Usda "Tamam" der, bi fursatını bulur, gene gaçıveririmiş üsd sınıfa. Bilader gene yeri bitirdig, öörünü yarın yazıvericem. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.