Ve beklenen nihayet oldu… Yarın akşam saat 19.00 itibarıyla ülke genelinde tam kapanma süreci başlayacak… “Nihayet oldu” dedim çünkü bana göre geç alınmış bir karar… Tam kapanmayı en azından mart ayının başlarında yapsaydık bugünlere gelinceye kadar vaka sayısı anlamında epey yol alırdık… Her neyse… Olan oldu… Peki bundan sonra ne olacak… Bu süreçte “tuzu kuru olmayan” vatandaş ne yiyecek, ne içecek… Yaşamını günlük kazançları ile idame ettirmeye çalışan milyonlarca insan var bu memlekette… Alanya’da da binlerce insan var… Yaklaşık iki yıla yakındır kapalı olan alkollü restoran ve barlarda çalışan binlerce insan, diğer sektörlere kayarak yine günlük kazançlarla ekmek parasını çıkarmaya çalışıyordu… Bu kapılar da kapandı şimdi… İçinde bulunduğumuz mübarek günlerde ne yapacak bu insanlar… Ne yiyecek, ne içecek… Marketler belirli saatlerde açık ama alışveriş yapmak için para lazım para… Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tam kapanma kararı alırken bu insanları da düşünmeli ve çeşitli destekler açıklamalıydı… Ama olmadı maalesef… Diğer taraftan esnafın hali… Zaten dibe vurmuş durumdalardı… Tam kapanmayla birlikte bırakın dibe vurmayı, yerin dibine gömülecekler… Size bir ayrıntı vereyim… Tam kapanma sürecinde sokağa çıkma yasağından muaf olanlar arasında kimler de var biliyor musunuz… Söyleyeyim… Genelgede aynen şöyle diyor… “Dava ve icra takiplerine ilişkin yapılacak zorunlu iş ve işlemler için adliyelere gitmesi gereken taraf veya vekilleri (avukat) ile mezat salonlarına gidecek ilgililer”… Haydi bakalım, buyurun buradan yakın… Tam kapanmaya giriyoruz ancak bu süreçte icra işlemleri durmayacak, tam gaz devam edecek… İcra işlemi yapacak olanlar sokağa çıkma yasağından muaf ya… Polis, aracı durdu, diyelim misal… “Nereye gidiyorsunuz?”.. “Filanca kişinin evine icra işlemi yapmaya, aha bu da icra dosyamız”… “Tamam devam edin”… Kusura bakmayın, olması muhtemel bu diyalogdan sonra ben devam edemeyeceğim… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.