İki gün önce sevgili dostum Avukat Özkan Mızrak ile karşılaştık… Karşımda bir hukukçu görünce aklıma icra daireleri geldi… “Tüm yasaklara ve kısıtlamalara rağmen icra daireleri faaliyetlerine devam ediyor mu” diye sordum… “Evet devam ediyor” yanıtını aldım… Bu nasıl şey anlaşılır gibi değil… Eğlence mekanları başta olmak üzere çok sayıda işletme kepenk indirmek zorunda kaldı… Lokantalar “paket maket” diyerek kör topal bir şeyler yapmaya çalışıyorlar… Yaklaşık 9 ay önce başlayan pandemi süreci nedeniyle turizm sezonu da bana göre “yok hükmünde” geçti… Binlerce insan işsiz kaldı… İş yapamayan esnaf kirasını ödeyemedi… İşsiz kalan emekçiler kirasını ödeyemedi… Kimse kusura bakmasın ama Alanya’daki mülk sahiplerinin çoğunluğunda insaf, anlayış filan yok… Pek çoğunun paraya pula ihtiyaçları filan da yok aslında… Kirasını alamayınca hiç düşünmeden icra yoluna başvuruyorlar… Faiz, masraf filan derken borç ikiye katlıyor… Alanya Minibüsçüler Otobüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası Başkanı Doğan Bacak birkaç gündür sosyal medya hesabından duyuru yapıyor… Diyor ki… "Değerli esnaf arkadaşlarım, icra takibine düşen, borcu olup da evine hangi sebepten olursa olsun icra kağıdı gelen esnaf arkadaşlarımdan, icra evrağının fotokopisini odamıza getirmelerini rica ediyorum. Bu evrakları sizlerin sesini duyurmak için TBMM'ye, sayın Antalya Milletvekilimiz Cavit Arı aracılığı ile ileteceğim. Bu konuda hassasiyet göstermenizi bekler, sağlıcakla kalmanızı temenni ederim"… Doğan Başkan’ı tebrik ediyorum… Bu konuda tüm oda başkanlarının seslerini yükseltmeleri lazım… Hiç vakit kaybetmeden kamuoyu oluşturulmalı… Yasakları, kısıtlamaları getiren hükümet icra olaylarını da durdurmalı… Hayatında borcunu hiç aksatmamış esnaf, bugün borcunu ödeyemez hatta evine ekmek götüremez oldu… Görüyorum, biliyorum hepsi ağlamaklı, çaresiz… Gitmeyin bu insanların üzerine insafsızca… Yazıktır, ayıptır, günahtır… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.